Ελλάδα

Τα έργα στα Στροφάδια, οι παρεμβάσεις στο “ναυάγιο” και το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ζάκυνθο

Η παρουσία, κατόπιν προσκλήσεως, του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη στον αγιασμό των έργων στα Στροφάδια στέλνει πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για το τι θα δούμε στο εγγύς μέλλον στον τόπο μας.

΄Οπως επίσης και η απουσία  όλων των άλλων τοπικών  αρχών από τον ίδιο αγιασμό, επειδή δεν προσκλήθηκαν, στέλνει επίσης πολλά μηνύματα.  

Για πρώτη φορά στην ιστορία η τοπική εκκλησία αποφασίζει να κινηθεί με αυτό τον τρόπο και να εκφράσει την δυσαρέσκεια της, προς τον Βουλευτή,  και την Περιφερειάρχη (με τους συνεργάτες  της), για την αντιμετώπιση της, τόσο κατά την εδώ επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού το περασμένο Φθινόπωρο όσο και για την πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού στην υπόθεση του ναυαγίου.

΄Αλλωστε οι δηλώσεις που τον τελευταίο καιρό γίνονται, δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος  και την έκταση της αντιπαράθεσης.

Δεν γνωρίζουμε αν στις προθέσεις της μιας ή της άλλης πλευράς είναι να βάλει κάποια στιγμή, “νερό στο κρασί” της.

΄Ομως η όποια αντιπαράθεση υπάρχει μεταξύ των δύο μερών, δεν θα πρέπει να διχάσει την τοπική κοινωνία, ούτε να επηρεάσει το θρησκευτικό και πολιτικό φρόνημα των κατοίκων αυτού του νησιού.

Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις κρατάνε όσο κρατά το “πρόβλημα” και έτσι αυτό ξεπεραστεί όλα πολύ εύκολα αλλάζουν. Το πρόβλημα σήμερα είναι η διαχείριση του ναυαγίου και τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διαχείριση. Στο βάθος της αντιπαράθεσης βρίσκεται και το επενδυτικό πλάνο των εταιρειών του Κατάρ που βρίσκονται σε νέο γύρο συζητήσεων με τους σημαντικότερους παράγοντες της περιοχής.

Γι αυτό ας αναμένουμε τις εξελίξεις των επόμενων ημερών που ενδέχεται, μεταξύ των άλλων,  να φέρουν και την… πολυπόθητη συμφιλίωση. Δείκτης των διεργασιών που σημειώνονται θα είναι οι προσκλήσεις που θα διατεθούν κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στη Ζάκυνθο προκειμένου να αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιόνιου πανεπιστημίου, στις εγκαταστάσεις στην Παναγούλα.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *