Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας για φωτιά σε ταβέρνα στη συμβολή των Οδών Ηρώων & Σανταρόζα, παράλληλος δρόμος από την παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Η έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε φιάλη υγραερίου ή προπανίου τη στιγμή που η σύζυγος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού προσπαθούσε να την αλλάξει. Μια αστοχία ήταν ικανή για να σκορπίσει το θάνατο και τον τρόμο.
Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr «σείστηκε» όλη η παραλία της πόλης.
«Νομίζαμε πως ήταν σεισμός. Τα τζάμια έτριζαν και ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.
Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά, στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα. Χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής.
Ευτυχώς, κανείς από τους πελάτες δεν τραυματίστηκε.
«Όταν φτάσαμε εντοπίστηκαν στο κατάστημα μικροεστίες και βρέθηκαν τρεις γυναίκες στον χώρο της κουζίνας, χωρίς εμφανή σημάδια ζωής. Γίνονται ενέργειες από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίες για τα αίτια της πυρκαγιάς» είπε πυροσβέστης, που βρέθηκε στο σημείο.