Κοινωνία

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων – Προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία ζητά η αντιπολίτευση

Με σειρά επερωτήσεων και 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων.

Μεταξύ των θεμάτων που είναι πιο σοβαρά και θίγουν προβλήματα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η κατάσταση του οδικού δικτύου και η δημόσια υγεία.

Ο συνδυασμός ΑΝΑΣΑ και ο πρώην Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε επερώτηση που καταθέτει ζητά να ενημερωθεί για τις ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και ειδικά στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Η επερώτηση αναφέρει:

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 12/6/2020 ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα της προσέλευσης γιατρών στα Νοσοκομεία της ΠΙΝ, έχοντας υπ’ όψη τις πομπώδεις εξαγγελίες των φιλοκυβερνητικών παραγόντων από την μια και τις ανύπαρκτες σχεδόν προσλήψεις γιατρών από την άλλη.

Τότε αρνηθήκατε την συζήτηση με την δικαιολογία ότι είναι σε εξέλιξη τα θέματα αυτά.

Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα και θέλουμε να ακούσουμε από σας ποια είναι τα νέα στοιχεία για τα Νοσοκομεία των νησιών μας.

Πόσοι γιατροί και ποιών ειδικοτήτων προστέθηκαν στο δυναμικό των Νοσοκομείων μας;

Είναι μόνιμες θέσεις; Επικουρικοί;

Επίσης πόσοι έφυγαν το ίδιο διάστημα;

Θεωρείτε επαρκή και ικανοποιητική την στελέχωση των Νοσοκομείων μας ώστε να αντιμετωπίσουν τόσο τον covid-19 όσο και τις συνήθεις ιατρικές υποχρεώσεις απέναντι στον τοπικό πληθυσμό και τους επισκέπτες;

Ειδικά για το νοσοκομείο Ζακύνθου, για το οποίο οι παράγοντες του χώρου σας μιλούσαν μέχρι πρότινος για επικινδυνότητα και τοξικότητα των υποδομών και των χειρουργείων, πώς ξαφνικά έγινε ασφαλές (που ήταν και είναι βεβαίως) για κατοίκους και επισκέπτες; Η μήπως ο αντιπολιτευτικός σκοπός αγιάζει όλα τα μέσα, ακόμα κι αυτά που άπτονται των υγειονομικών θεμάτων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *