Κοινωνία

Συνεδριάζει απόψε το ΔΣ της ΔΕΥΑΖ: Αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης σε πρώτο πλάνο

Συνεδριάζει απόψε το ΔΣ της ΔΕΥΑΖ με 20 θέματα συζήτησης

Συνεδριάζει απόψε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ με 20 θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη.

Συνεχείς οι βλάβες που αφήνουν περιοχές χωρίς νερό

Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε συνεχώς προβλήματα με διακοπή υδροδότησης σε διάφορες περιοχές του νησιού, θα πρέπει να επιταχυνθεί το έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης που είναι πεπαλαιωμένοι.

Στην αποψινή συνεδρίαση θα γίνει τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2020 και στον τομέα της ύδρευσης έχει συμπεριληφθεί κονδύλι για μελέτη ώστε να αντικατασταθούν οι παλιοί αγωγοί.

Στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού και πριν ακόμα αφιχθούν τουρίστες, εντοπίστηκαν προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης από το Βουγιάτο μέχρι τα Γερακαρία και από το Κερί μέχρι το Τραγάκι.

Οι βλάβες επισκευάστηκαν αλλά τα δίκτυα είναι παλιά και οι αγωγοί σπάνε ξανά και ξανά.

Ευχής έργον είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη με το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ που έχει μπει στο τεχνικό πρόγραμμα και ακολούθως να εξευρεθούν πόροι για να αντικατασταθούν οι αγωγοί. Επίσης σε πολλά χωριά της Ρίζας πρέπει να αντικατασταθούν τα δίκτυα νερού που οι αγωγοί είναι από αμίαντο.

Σύμφωνα με την εισήγηση που θα γίνει στην αποψινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι αγωγοί πρέπει να αντικατασταθούν γιατί χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού από διαρροές. Ενδεικτική είναι η περίπτωση σε ελαιώνα στο Βουγιάτο που το νερό χυνόταν σε χωράφια για δύο ολόκληρα χρόνια και μόλις πρόσφατα έγινε επισκευή του αγωγού.

Προβλήματα υπήρξαν και στο Καταστάρι τους τελευταίους μήνες. Στην περιοχή θα γίνει σταθμός ελέγχου με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να εξετάζεται η πίεση του νερού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *