Ζάκυνθος

Συνεχίζεται στο Δήμο η καταγραφή για το ΤΑΠ, τώρα ετοιμάζονται τα αναδρομικά

Η διαδικασία για τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) συνεχίζεται στο Δήμο με εντατικούς ρυθμούς και  αυτό το χρονικό διάστημα βγαίνουν τα αναδρομικά που πρέπει να πληρώσουν οι δημότες, μετά τη διασταύρωση των τετραγωνικών μέτρων στα κτίρια.

Για όλους τους πολίτες που έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους έγινε ο υπολογισμός των διαφορών μέσω του Ε9.

Από την ανάλυση των στοιχείων έχουν βγει διαφορές η συντριπτική πλειοψηφία τω ν οποίων είναι προς τα πάνω, δηλαδή τα τ.μ. είναι περισσότερα.

Στη Ζάκυνθο και στην πρώτη φάση κατάθεσης των δηλώσεων των πολιτών είχαμε 10.519 εγγραφές, ενώ στη δεύτερη φάση είχαμε 1.041.

Οι συμπολίτες μας μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας επικοινωνώντας με το Δήμο της Ζακύνθου.

Εκείνο που αναμένεται ώρα είναι να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα από την κυβέρνηση για ν μπορέσουν κι άλλοι ιδιοκτήτες να καταθέσουν δηλώσεις. Καθώς η πλατφόρμα έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ζητείται η επαναλειτουργία της  ώστε να μην πληρώσουν οι κάτοικοι σε όλη την επικράτεια επιπλέον ποσά.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξει την πλατφόρμα και αναμένει την υλοποίηση του αιτήματος.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν απορίες σχετικά με την πλατφόρμα και τον τρόπο διόρθωσης των εμβαδών των ιδιοκτησιών τους πρέπει:

*Να διαβάσουν προσεκτικά τις σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις που αναγράφονται  σ΄ αυτήν, οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς, 

*Να απευθύνονται στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου Δήμου,

*Να απευθύνονται στον φοροτεχνικό που υποβάλλει τις φορολογικές τους δηλώσεις,

*Να απευθύνονται στην ΠΟΜΙΔΑ αποκλειστικά μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής ερωτήσεων της ΣEΛΙΔΑΣ ΜΕΛΩΝ της, και με τους κωδικούς πρόσβασής του.

Το ΤΑΠ υπολογίζεται επί της αξίας της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εντός της διοικητικής περιφέρειας των δήμων και κοινοτήτων με τις παρακάτω διακρίσεις:

Στα πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός των ορίων οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εντός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων.

Το ΤΑΠ υπολογίζεται στα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εκτός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων.

Α.Ξ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *