Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζ. Μακρή πραγματοποιήσε ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης, την Παρασκευή 05 Μαρτίου με επίκεντρο της συζήτησής, την προσπάθεια για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου.
Ο κ. Ακτύπης ενημέρωσε την Υφυπουργό για την στοχευμένη και ουσιαστική δουλειά που γίνεται από τη νέα Εφορευτική Επιτροπή της Βιβλιοθήκης τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τη συνολική αναμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Βιβλιοθήκης.
Όπως αναφέρει ο κ. Ακτύπης στην ανακοίνωση τους «με την Υφυπουργό συμφωνήσαμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και να παρακολουθούμε από κοντά τις διαδικασίες στελέχωσης της Βιβλιοθήκης με επιπλέον προσωπικό, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα».
Ακολύθως ανέφερε ότι «η επαναλειτουργία της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου αποτελεί κοινό στόχο και δέσμευση τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης κύριο Φ. Συνετό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του δεν σταματά να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν έργα που είχαν βαλτώσει για χρόνια».
Τέλος επεσήμανε ο κ. Ακτύπης ότι «με την υλοποίηση της επικαιροποιημένης μελέτης του Δήμου, με τις συντεταγμένες ενέργειες της Εφορευτικής Επιτροπής, και, βεβαίως, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας μια πρότυπη βιβλιοθήκη που αξίζει στη Ζάκυνθο και στους πολίτες της σύντομα θα παραδοθεί στο κοινό».
Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.