Ζάκυνθος

Συνάντηση Περιφερειάρχη – Δημάρχου | Πέντε έργα αιχμής που θα αλλάξουν την εικόνα της Ζακύνθου

Η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου που παραμένει κλειστό, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο της ύδρευσης , η αποκατάσταση του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου, η καθαριότητα στην Πόλη, η ανάπλαση της παραλιακής στο Κρυονέρι ήταν κάποια από τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η    Περιφερειάρχης  Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Η Περιφερειάρχης βρίσκεται στη Ζάκυνθο με αφορμή τις εορταστικές  εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του νησιού Άγιο Διονύσιο και το διάστημα της παρουσίας της είχε την  ευκαιρία να συνεργαστεί με το Δήμαρχο για μια σειρά από ζητήματα που εκκρεμούν και ένα από αυτά αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου.

Στην σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας, εκτός από τους Αντιπεριφερειάρχες Γ. Στασινόπουλο, Κ. Μοθωναίου και Κ. Καποδίστρια, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζορμπά που βρίσκεται επίσης στο νησί μας, ήταν και ο υπάλληλος της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Στήνιος προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικότερα τα ζητήματα που αφορούν τα χρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ερμή η κ. Κράτσα υπογράμμισε προς το Δήμαρχο την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, έργου  που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από τον κ. Αρετάκη προβλέπουν το άνοιγμα του πολύπαθου αυτού χώρου  το Σεπτέμβριο. Τα βήματα που πρέπει να γίνουν αφορούν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και την δοκιμή της λειτουργίας του εξοπλισμού που από την ημέρα παράδοσης του έργου μέχρι και σήμερα παραμένει σε αχρησία.

Ακόμη θα πρέπει να αγοραστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός για την επίπλωση του Θεάτρου. Σημαντικός σκόπελος για το Δήμο παραμένει η απουσία από το δυναμικό του Δήμου του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού που θα αναλάβει την λειτουργία του εξοπλισμού που είναι τελευταίας τεχνολογίας και απαιτεί αυξημένη ειδίκευση.

Μιλώντας για την συνάντηση με το Δήμαρχο, η Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην συζήτηση που έγινε για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό της Πόλης μας, αλλά και στο θέμα του κτηρίου του Πνευματικού Θεάτρου, ενώ για την ανάπλαση της παραλιακής προς το Κρυονέρι τόνισε πως πρόκειται για έναν σχεδιασμό που επιτέλους θα πρέπει να προχωρήσει σε μάλιστα ενιαία και όχι αποσπασματικά.  Προς το παρόν για την περιοχή υπάρχουν κάποιες πρώτες μελέτες όπως αυτές που αφορούν τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και ο σχεδιασμός που θα γίνει από το Δήμο και την ΠΙΝ προβλέπει τη δημιουργία ενός μάστερ πλαν για τα έργα που είναι αναγκαία.

«Ο σχεδιασμός αφορά το τμήμα που βρίσκεται εκτός αιγιαλού. Στόχος μας είναι να γίνει ένα δημιουργικό κομμάτι για την Πόλη μας. Η Ζάκυνθος είναι η μοναδική πρωτεύουσα με κολυμβητική ζώνη, χώρο περιπάτου και άλλων δημιουργικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων μέσα στην Πόλη. Μια ήπια ανάπτυξη θα παρασύρει όλο το παραλιακό τόξο » διευκρίνισε η Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας πως τμήμα της περιοχής έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ Ζακύνθου.

Για το Πνευματικό Κέντρο σημείωσε πως χρειάζονται λίγες προσθήκες στην μελέτη ώστε να είναι έτοιμη για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ ανέφερε πως  καταβάλλονται κοινές προσπάθειες με το Δήμο για την χρηματοδότηση έργου ύψους 10 εκ ευρώ που θα αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου από το δίκτυο της ύδρευσης.

Ένα σχόλιο

  1. Μην καθυστερούμε μόνο πολύ γιατί περνάνε τα χρόνια.Οι άνθρωποι μεγαλώνουν,τα τσιμέντα φθείρονται,τα μηχανήματα σκουριάζουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *