Quantcast

Γνώμες

Συναίνεση και ομοψυχία

Είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο και με τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας να επιλέξουμε ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.

Μπροστά μας βρίσκεται ξανά η πανδημία με τις συνακόλουθες οικονομικές συνέπειες και ακόμα πιο μπροστά μας βρίσκεται η, εδώ και καιρό, επαπειλούμενη σύρραξη με την Τουρκία για τα δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Ο διεθνής περίγυρος έχει αλλάξει πλέον και η γειτονική χώρα κινείται με απόλυτα επεκτατικές διαθέσεις. Οι ΗΠΑ, με τον ανεξήγητο πρόεδρό τους, έχουν αδρανοποιηθεί και το ΝΑΤΟ είναι κλινικά νεκρό, όπως ευθέως παραδέχονται όλοι. Ένας πόλεμος μεταξύ συμμάχων είναι πολύ κοντά πλέον, προς μεγάλη ικανοποίηση όλων των… εξωΝΑΤΟϊκών παραγόντων.

Η κυβέρνηση της χώρας κινείται με αποφαστικότητα που όλοι εγκρίνουμε αλλά ουδείς μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη ημέρα μιας σύρραξης στο Αιγαίο.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η κάθε κυβέρνηση που χειρίζεται τόσο δύσκολες καταστάσεις έχει ανάγκη να γνωρίζει ότι υπάρχει εθνική ομοψυχία και κοινωνική συναίνεση μπροστά στους διαγραφόμενους κινδύνους. Ότι τελικά όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι να υποστούμε ακόμα και θυσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *