Quantcast

Γνώμες

Συμβούλιο Ιονίων ή Κερκυραίων;

Παρακολουθώντας διαδικτυακά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων είχαμε την αίσθηση ότι επρόκειτο για ένα κερκυραϊκό συμβούλιο και όχι για ένα συλλογικό όργανο για όλα τα νησιά, πεποίθηση ο οποία εδραιώνεται καθώς οι συνεδριάσεις γίνονται κατά συντριπτική πλειοψηφία στην έδρα της Περιφέρειας (από όλους τους Περιφερειάρχες).

Αν και η πανδημία μας έδωσε τη δυνατότητα μέσω των τηλεδιασκέψεων να είμαστε δημοσιογραφικά μέσα στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος μέχρι την απόλυτα ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών μας.  Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην οποία υπήρχαν θέματα που αφορούν τους αγρότες μας, δεν ακούστηκε κάτι για τη Ζάκυνθο και οι δικοί μας Σύμβουλοι είχαν πιεί το αμίλητο νερό!  Την ίδια στιγμή που οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελαιόδεντρα είναι οι περισσότερες στο νησί μας συγκριτικά με Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Λευκάδα, (σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν), θα πρέπει να υπάρχει μία ελάχιστη λογική ενιαίας στάσης και αντιμετώπισης για τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής. Αλλωστε είναι γνωστό ότι η Ζάκυνθος κρατάει τα σκήπτρα στις καλλιέργειες ελιάς και αμπελοειδών, κάτι που πρέπει να το μάθουν οι αιρετοί των άλλων νησιών. Όπως επίσης πρέπει να ενημερωθούν για την ανεπτυγμένη κτηνοτροφία στην Κεφαλονιά. 

  • Το πρόβλημα αυτό υπήρχε και επι Ενετοκρατίας και επι Αγγλοκρατίας και επι Νεωτέρου Ελληνικού κράτους.
    Οι Κερκυραίοι διεκδικούν,κάποιες φορές πιό δυναμικά (λόγω μεγέθους και οικονομικής ισχύος) και τα υπόλοιπα νησιά μένουν φτωχοί συγγενείς!!
    Δυστυχώς θα πρέπει να σκεφθούν οι αρμόδιοι αλλαγή Περιφερειών γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται,όπως δείχνουν τα γεγονότα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *