Οικονομία

Στις 24 Ιουνίου μεταθέτει την έναρξη της σεζόν η Jet2

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Βρετανία, προκάλεσε η παράδοση του πορίσματος της Global Travel Taskforce σήμερα στην κυβέρνηση και τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps, που επιβεβαιώνουν το σύστημα των φωτεινών σηματοδοτών και κάνουν λόγω για κατάταξη των χωρών στα τρία χρώματα, στις αρχές Μαϊου. Ήδη η Jet2 ανακοίνωσε ότι μεταθέτει την έναρξη των πτήσεων και των πακέτων διακοπών στις 24 Ιουνίου.


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Onthebeach μετέθεσε την έναρξη των προγραμμάτων του την 1η Ιουλίου, με πηγές της εταιρίας να τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει η ευελιξία για έναρξη των προγραμμάτων νωρίτερα ή αργότερα, ανάλογα με τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Onthebeach είναι ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator στην Βρετανία σε θέσεις ATOL.

Ακόμη η Love Holidays μετέφερε και αυτή για την 1η Ιουλίου την έναρξη των προγραμμάτων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy, είπε χαρακτηριστικά: “Είμαι πολύ απογοητευμένος για αυτό που ανακοινώθηκε. Δεν μας δίνει πραγματικά τίποτα. Με βαριά καρδιά μεταθέτω την ημερομηνία επανεκκίνησης στις 24 Ιουνίου“.

Παράλληλα, επειδή σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών στις αρχές Μαϊου θα γίνει η κατάταξη των χωρών στα 3 χρώματα – κατηγορίες, γεννώνται ερωτηματικά για την χρονική μετάθεση σχεδόν κατά ενάμιση μήνα από τους tour operators.


Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς παρατηρητές, αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: η κατανομή των χωρών στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη θα υπόκειται σε συνεχή αναθεώρηση, ενώ οι επίσημες αναθεωρήσεις όλων των περιορισμών (και όχι μόνο της κατηγοριοποίησης των χωρών) θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουνίου και σε «σημεία ελέγχου» το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου και έως την 1η Οκτωβρίου.


Το πολύ υψηλό κόστος των PCR tests και της δέσμευσης της κυβέρνησης για την αξιολόγηση των επιλογών για τη μείωση του κόστους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φθηνότερων δοκιμών – test, που θα απαιτήσει χρόνο. Σημειώνεται ότι ακόμη και στις “πράσινες” χώρες θα απαιτείται διπλό πριν την επιστροφή στην Βρετανία ένα μοριακό διαγνωστικό τεστ πριν από την αναχώρηση και ένα ακόμα τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη. Στις “πορτοκαλί” και ακόμη περισσότερο στις “κόκκινες” χώρες, οι απαιτήσεις αυτές και τα κόστη πολλαπλασιάζονται.


Η TUI παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινώσει ακόμη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης πτήσεων – πακέτων, σε δήλωση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Flintham υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το κόστος των tests, ενώ δίνει την δυνατότητα ακυρώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *