Πολιτισμός

Στην Οικία Ούγου Φώσκολο αντίγραφο του πορτρέτου του ποιητή που φιλοτέχνησε ο Φαμπρ το 1827

Με άδεια από την περίφημη Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας:

Πρόσβαση σε ένα υλικό μοναδικής πολιτιστικής και ιστορικής αξίας αποκτά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ούγος Φώσκολος”, που πλέον αποκτά τα πνευματικά δικαιώματα για την αναπαράσταση του πορτρέτου του ποιητή, που φιλοτέχνησε ο Γάλλος ζωγράφος Φρανσουά-Ξαβιέ Φαμπρ.

Πρόκειται για την πιο γνωστή και εμβληματική απεικόνιση του Ζακυνθινού ποιητή, που μετά από έγκριση της Εθνικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Φλωρεντίας, το ηλεκτρονικό αρχείο του πίνακα θα παραδοθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ούγος Φώσκολος» προκειμένου να αποδωθεί σε πραγματικές διαστάσεις και να εκτεθεί στους χώρους του υπό διαμόρφωση Μουσείου.

Μαζί με το φωτογραφικό υλικό, η Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας παρέχει στο Σύλλογο τόσο στοιχεία για τον πίνακα, όσο και ένα κείμενο που θα συνοδεύει το έκθεμα όταν αυτό αναρτηθεί στο χώρο του Μουσείου.

Πλέον ο επισκέπτης του οικίας Φώσκολου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πιστή αναπαράσταση του πορτρέτου του Ιταλού ποιητή, από τον Φρανσουά-Ξαβιέ Φαμπρ ενώ πολύ σύντομα η συλλογή της οικίας θα εμπλουτιστεί και με άλλα σημαντικά εκθέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *