Κοινωνία

Στη Ζάκυνθο το σχήμα “Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστήμιου” για τις Πρυτανικές Εκλογές

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 11.00 π.μ. στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου Πρυτανικού Σχήματος Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου, εν όψει των πρυτανικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου 2020. Η Κίνηση Ενότητας παρουσίασε το όραμα, τις αξίες και τις προτάσεις της για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τη σχέση του με τις τοπικές κοινωνίες.

Η Κίνηση Ενότητας παρουσίασε τις θέσεις της για ένα ανθρωποκεντρικό πανεπιστήμιο ενότητας, συνεργασίας, διαφάνειας και ισονομίας. Αναφέρθηκε σε βήματα που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική ενότητα του Ιδρύματος, σε θέματα ακαδημαϊκά, διοικητικά, κτιριακά και άλλα. Η Κίνηση Ενότητας ανέλυσε την προτεινόμενη δράση («Οδυσσέας») του προγράμματός της, που αφορά σε μετακινήσεις καθηγητών, φοιτητών και προσωπικού ανάμεσα στα νησιά-έδρες του πανεπιστημίου για μικρά χρονικά διαστήματα, κάτι που θα βοηθήσει την εμπέδωση ενός κλίματος κοινής ταυτότητας, ευρείας επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας και αμοιβαίας μεταφοράς τεχνογνωσίας στο πλαίσιο του Ιδρύματος. Ανέλυσε επίσης τις θέσεις της για τα Θερινά Σχολεία που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλα τα νησιά προσελκύοντας Έλληνες και ξένους φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες, αξιοποιώντας έτσι το νησιωτικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

Η Κίνηση Ενότητας τόνισε ότι η Νησιωτική διάσταση του Ιδρύματος πρέπει να γίνει εγγενής κουλτούρα σε όλα τα επίπεδα διοίκησης καθώς και στη συνεργασία των Σχολών/Τμημάτων μεταξύ τους. Το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα Κίνηση Ενότητας εγγυάται ότι θα αγωνιστεί συνεχώς και με όλες του τις δυνάμεις για να υλοποιήσει τους στόχους του, με σεβασμό στις βασικές του αρχές ώστε να βοηθήσει στην εκπλήρωση του οράματος ενός πανεπιστημίου ενότητας, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου

Υποψήφιος Πρύτανης

Αθανάσιος Ευσταθίου,

Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις

Μάρκος Αυλωνίτης

Ζωή Διονυσίου

Σωτήρης Λίβας

Κωνσταντίνος Οικονόμου

https://kinisienotitasip.gr https://www.facebook.com/KinisiEnotitasIP/ [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *