Ζάκυνθος

Στάση πληρωμών μέχρι το Μάρτη από την TUI; Πληρωμές από την εταιρεία μόνο για οφειλές έως 30.000 €

Ένα νέο οικονομικό πλήγμα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι που έχουν συνάψει συμβόλαια με την TUI καθώς ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός, προχωρά σε στάση πληρωμών προς τους ξενοδόχους, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας.
Ο οργανισμός ήδη ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να εξοφλήσει τα οφειλόμενα, πριν από την άνοιξη του 2021 και η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε προορισμούς όπως είναι η Ρόδος . Εξέλιξη δεν αποτελεί η Ζάκυνθος και ενδεικτική είναι η ανάρτηση του ξενοδόχου και πρώην Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων Χρ. Ξένου ότι η εταιρεία εξοφλεί μόνο οφειλές που φτάνουν τις 30.000 ευρώ. Οι υπόλοιπες οφειλές θα καταβληθούν το Νοέμβρη αλλά και Μάρτη – Απρίλη!

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Money and Tourism αναφέρει:
Η ιστοσελίδα Money And Tourism δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ζητείται ο ετεροχρονισμός μέρους των πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία για την άνοιξη του 2021.
Για το θέμα υπήρξε απάντηση από τον οργανισμό TUI που ανέφερε ότι έχει πραγματοποιήσει προπληρωμές – προκαταβολές στους Έλληνες ξενοδόχους για το καλοκαίρι του 2020, ύψους 252 εκατ. €, παρά την αρνητική συγκυρία και τους σημαντικούς περιορισμούς στα ταξίδια παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ότι έχει εξοφλήσει το 90% των ποσών!
«Η κατάσταση στον Τουρισμό παραμένει ασταθής και η εκτίμησή μας είναι ότι θα παραμείνει έτσι και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η TUI συνεχίζει, ως αξιόπιστος συνεργάτης, να συνεργάζεται σε μακροχρόνια βάση με τα ξενοδοχεία – συνεργάτες της, στους προορισμούς μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές. Έχουμε ήδη εξοφλήσει περίπου το 90% των οφειλόμενων πληρωμών.
Η TUI πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις για την επέκταση της σεζόν τουλάχιστον έως τον Νοέμβριο του 2020 και για την ενίσχυση του τουριστικού της προγράμματος στην Ελλάδα το 2021, οι οποίες είναι προς όφελος του ελληνικού τουριστικού τομέα και των ξενοδοχείων. Υπό το φως αυτών των σημαντικών επενδύσεων, είμαστε σε συζητήσεις με τους στρατηγικούς μας εταίρους στην Ελλάδα για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασία μας μαζί τους την προσεχή σεζόν» αναφέρει η απάντηση στο «Χρήμα και Τουρισμός».

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *