Ελλάδα

Στάχτη και αποκαΐδια στην Εύβοια: Περίπου 400.000 στρέμματα καμένης γης – Τουλάχιστον 1.000 σπίτια κατεστραμμένα

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό στην Εύβοια. Η περιοχή καίγεται από άκρη σε άκρη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο από Σπαθάρι προς Καλύβια, ενώ υπάρχουν και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «κοντεύουμε να φτάσουμε τα 400.000 στρέμματα καμένης γης, ενώ υπάρχουν πάνω από 1.000 σπίτια κατεστραμμένα και με υλικές ζημιές».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «δεν υπάρχει έλεος. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να σωθούν οι περιουσίες του κόσμου. Καίγονται σπίτια στις παραλίες, καίγονται αυτοκίνητα και επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει βοήθεια. Έχουμε φτάσει λίγο μετά τις 8 π.μ. και ακόμα δεν έχει φανεί κανένα πτητικό μέσο”.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης είπε ότι «εάν είχε φύγει όλος ο κόσμος, δεν θα είχε σωθεί κανένα σπίτι. Δεν θα είχε σωθεί τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Αυτό είναι ανικανότητα» και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι, η θλίψη και η οργή ξεχειλίζουν».

Ο κ. Τσαπουρνιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για ιστορία επιστημονικής φαντασίας η δήθεν βοήθεια από εναέρια μέσα. Μας έλεγαν έρχονται, και δεν φαίνονταν πουθενά»

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *