Ζάκυνθος

Στα 9 εκατ. ευρώ εκτιμάται η απώλεια των ζακυνθινών ξενοδοχείων από τις οφειλές της ΤUI

Το αστρονομικό ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ αγγίζουν τα οφειλόμενα από την TUI  σε ξενοδοχεία της Ζακύνθου σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα   ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, γεγονός που προκαλεί μια εξαιρετικά ασφυκτική κατάσταση στην τοπική οικονομία , την στιγμή που πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ακόμη δεν έχουν “συνέλθει” από την περσινή πανωλεθρία που έφερε η πτώχευση της Thomas Cook.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, τα οφειλόμενα ξεπερνούν τα 40 εκατ. €, στους υπόλοιπους μεγάλους προορισμούς, τα οφειλόμενα, έχουν ως εξής: Κρήτη 62 εκατομμύρια ευρώ (40 εκατ. στο Ηράκλειο, 10 εκατ. στο Ρέθυμνο, 8 εκατ. στο Λασίθι και 4 εκατ. στα Χανιά) Κως: 27 εκατομμύρια ευρώ Κέρκυρα: 10,8 εκατομμύρια ευρώ Ζάκυνθος: 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάποια μικρότερα ποσά οφείλονται σε προορισμούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Συνολικά η TUI φαίνεται να οφείλει ένα ποσό που φθάνει στα 148,8 εκατομμύρια ευρώ για τους 861.000 τουρίστες που έφερε φέτος στην Ελλάδα, με πιο βασικούς προορισμούς την Κρήτη, την Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο, κατά φθίνουσα σειρά αφίξεων.

Κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Χριστίνα Τετράδη περιέγραψε περιπτώσεις ξενοδόχων που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα όπως είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ και τόνισε πως η αναστολή πληρωμών όχι μόνο από την  TUI αλλά και άλλους τουρ οπερέιτορς θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά .

“Τα δεδουλευμένα έσοδα δε μετατρέπονται σε εισπράξεις” θύμισε επαναλαμβάνοντας πως οι τζίροι που έγιναν και έχουν εισπραχθεί ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφίας προκαταβολές για προεκτάσεις, ανακαινίσεις κτλ και,τόνισε  πως οι οφειλές των τουρ οπερέιτορς  στα ξενοδοχεία μετακυλούν σε οφειλές στους προμηθευτές , χοντρεμπόρους κ .ο.κ.

Η κ. Τετράδη θύμισε πως έχει προηγηθεί μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για όλες τις επιχειρήσεις του τουρισμού αλλά και τεράστια οικονομικά ανοίγματα από την περσινή πτώχευση της  Thomas Cook με την Ζάκυνθο να είναι ο προορισμός που επλήγη στο μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα.

Ένα σχόλιο

  1. Δεν φταίει, πρωταρχικά, η TUI…
    Φταίει η διαφορική επιχορήγηση, για τον κορωνοϊό, στην Tui & Loufthansa, από την Κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, όπως αναφέρω σε ιδιαίτερο κεφάλαιο και στο άρθρο μου, που επικολλώ εδώ αμέσως:
    http://new-economy.gr/2020/07/18/kai-to-koukoutsi-pikramigdalo-3/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *