Κοινωνία

Στ. Τσουκαλάς: «Η κοινωνία δε θα επιτρέψει το Δήμαρχο να σαμποτάρει την Επιτροπή για το Ναυάγιο»

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της κοινότητας Αναφωνήτριας  Σταμάτη Τσουκαλά προκάλεσε η τελευταία επιστολή του Δημάρχου για το Ναυάγιο και κυρίως οι αναφορές του στις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από τη δημοτική αρχή στο πλάτωμα αλλά και στην παραλία.

Ο Πρόεδρος σημείωσε πως στο χωριό του αλλά και στα υπόλοιπα χωριά των ορεινών τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν έχει κλείσει ούτε μια τρύπα από το Δήμο, ενώ υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή και αυτό το καλοκαίρι συνέχισε να κρατά ανοιχτό το Ναυάγιο «κάνοντας τα στραβά μάτια» και με υποτυπώδη μέτρα.

Στοιχεία για τις ιδιοκτησίες τους ζήτησε ο Βουλευτής από τους ορεινούς

Ενδιαφέρον είχαν όμως τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Αναφωνήτριας για την συνάντηση που έγινε πρόσφατα στα ορεινά με το Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, αφού όπως αποκάλυψε ανέλαβε την πρωτοβουλία αναδείξει των ζήτημα των ιδιοκτησιών της περιοχής. Αυτό που ζητήθηκε από την πλευρά του ήταν να συγκεντρώσουν ότι στοιχεία έχουν στη διάθεση τους, όπως συμβόλαια, συμφωνητικά κ.α.

«Με ενοχλεί αυτή η κοροϊδία από την πλευρά του Δημάρχου καθώς εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει κλείσει ούτε μια τρύπα στα ορεινά. Το μόνο που έγινε φέτος το καλοκαίρι ήταν ότι έκλεισαν οι δρόμοι της Αναφωνήτριας και των Βολιμών για τις φωτιές  με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να φτάσει ούτε μέχρι το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου»  σημείωσε, τονίζοντας πως εδώ και 2 χρόνια θα μπορούσαν να γίνουν  υποτυπώδεις παρεμβάσεις για την ασφάλεια του Ναυαγίου και όχι σήμερα ο Δήμαρχος να προαναγγέλλει παρεμβάσεις με μηχανικούς και άλλο τεχνικό προσωπικό.

Για το θέμα της Επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και την συμμετοχή του Δημάρχου σε αυτή ως εκπροσώπου του Δήμου, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε πως το κυρίαρχο έργο για να αποφασίσει είναι το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ έκανε λόγο για έναν …ύποπτο ρόλο του Δημάρχου, που όπως ανέφερε κάνει το θέλημα της Εκκλησίας.

«Αυτή την φορά η κοινωνία δε θα επιτρέψει το Δήμαρχο να σαμποτάρει την Επιτροπή για το Ναυάγιο» σχολίασε επισημαίνοντας πως ο Δήμαρχος ασχολείται με το αν θα δικαιωθεί η Εκκλησία και όχι αν ο Δήμος κατοχυρώσει τη δική του περιουσία.

Τέλος για την συνάντηση με το Βουλευτή, σημείωσε πως υπήρξε αναλυτική συζήτηση για το θέμα της αγοραπωλησίας θυμίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία νομική ενέργεια από το Δήμο για τη διασφάλιση της δικής του περιουσίας αλλά ούτε και από την πλευρά των κατοίκων. 

«Η πρόσφατη παρέμβαση υπέρ της Μητρόπολης ήταν για μένα το τραγικότερο λάθος που έγινε από το Δήμο, χωρίς να κάνει καμία ενέργεια για τη δική του περιουσία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *