Ζάκυνθος

Σήμερα τελειώνουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε για λιγότερο από δύο ώρες χθες  Κυριακή,  o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς, κάνοντας μια σύντομη αυτοψία στο χώρο του 1ου Νεκροταφείου, έναν χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος και έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία, ενώ ακολούθως συγκάλεσε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στο κτήριο της Περιφέρειας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν κυρίως το ζήτημα της ηλεκτροδότησης, καθώς πολλές περιοχές της Ζακύνθου εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα και αυτό που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός μετά την σύσκεψη είναι πως μέχρι σήμερα το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων μίλησε για πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα των οποίων την έκταση ουδείς μπορούσε να εκτιμήσει, ενώ σημείωσε πως οι 21 τεχνικοί της ΔΕΗ  έφτασαν στο νησί αμέσως μόλις άνοιξε η γραμμή.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί γίνεται μια άδικη κριτική. Γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα συνεργεία της ΔΕΗ όπου μεσοσταθμικά  οι βλάβες φθάνουν τις 650»  ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς ενώ ακόμα συμπλήρωσε ότι «το νησί δέχτηκε μια καιρική επίθεση, από την οποία  δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια μέσα στο χρόνο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες».

Ο υφυπουργός τόνισε πως αμέσως μετά την αποκατάσταση της συγκοινωνίας έφτασε στο νησί επιπλέον τεχνικό προσωπικό για να ενισχύσει τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών.

«Χθες  (σ.σ.Σάββατο) το μεσημέρι πέρασαν 21 στελέχη τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν κάτω από δύσκολες συνθήκες διότι οι άνεμοι δεν ξηλώνουν μόνο τα δίκτυα αλλά και δέντρα και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της ΔΕΗ. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε τελειώσει συντριπτικά το ζήτημα της αποκατάστασης και κάποια μικρά προβλήματα με τις μικρές τάσεις θα αποκατασταθεί έως αύριο το πρωί» ανέφερε, δηλώνοντας ουσιαστικά πως το νησί θα έχει ρεύμα στο σύνολό του από σήμερα..

Ερωτηθείς για το λόγο που δεν υπήρξε προληπτικά η ενίσχυση των τεχνικών συνεργείων καθώς ήταν γνωστό πως επίκειται ένα σφοδρότατο καιρικό φαινόμενο, απάντησε:

 «Το θέμα του προσωπικού που διατίθεται δεν μπορεί να λειτουργήσει με μια προληπτική λογική και αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα γεγονός σε όλη την Ελλάδα. Ποιο ήταν το νόημα να έχουμε για παράδειγμα 40 άτομα στη Ζάκυνθο χωρίς να ξέρουμε τι ανάγκες υπάρχουν και τι υλικά θα χρειαστούν; Υπάρχει καλή υποδομή στο νησί, αλλά χρειάζονταν κάποια επιπλέον ανταλλακτικά. Δεν μπορούσαν να έρθουν νωρίτερα και μέσα σε 48 ώρες έφτασαν» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς θυμίζοντας πως το δίκτυο μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης λειτούργησε άψογα, ενώ μίλησε για πρωτόγνωρες ζημιές στο δίκτυο. Σε ότι αφορά δε τα προβλήματα στα ξενοδοχεία , σημείωσε πως τα καταλύματα αυτά με βάση τις άδειές τους θα έπρεπε να έχουν γεννήτριες.

«Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο και το πακέτο των 9 μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν μπορεί να θεραπεύσει τα προβλήματα αλλά αποτελεί μια ανάσα για τους πληγέντες. Είμαστε παρόντες, προσπαθούμε για το καλύτερο  και είμαστε απέναντι σε νέα δεδομένα που έφερε η κλιματική αλλαγή» υποστήριξε.

Το ταξίδι  του κ. Χαρδαλιά ολοκληρώθηκε με μια σύντομη επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου ο Υφυπουργός συνεχάρη τους πυροσβέστες για το έργο τους και τους συνεχάρη για την προσφορά τους.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *