Ζάκυνθος

ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Υποχώρησε και άλλο τμήμα του κρηπιδώματος της παραλιακής

Ενώ οι εργασίες στο λιμάνι βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο συνδυασμός ΑΝΑΣΑ στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων , το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου προχώρησε στην τοποθέτηση απαγορευτικής κορδέλας  σε ένα τμήμα της παραλιακής το οποίο υποχώρησε τις τελευταίες ημέρες και υπάρχει κίνδυνος για τους πεζούς. Πρόκειται για το σημείο που βρίσκεται απέναντι από ταχυφαγείο της Κ. Λομβάρδου.

Αν, Πλέσσας : «Από την νέα χρονιά ξεκινούν οι εργασίες από τον ανάδοχο στο συγκεκριμένο τμήμα»

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του Ερμή, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιος Πλέσσας σημείωσε πως η αποκατάσταση και του συγκεκριμένου τμήματος της παραλιακής είναι μέρος του μεγάλου  έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ  σχολιάζοντας την ανάδειξη του θέματος από την μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να δημιουργείται ανησυχία για ένα ζήτημα που δε θα έπρεπε να τη δημιουργεί.

«Δύο πλάκες υποχώρησαν στο τμήμα του πεζοδρομίου που έχει υποστεί τις σοβαρές βλάβες από τον σεισμό του 2018 και πρόκειται για μια περιοχή που θα αρχίσει να αποκαθίσταται από τη νέα χρονιά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του εργολάβου» ανέφερε ο κ. Πλέσσας για το τμήμα του πεζοδρομίου που οριοθετήθηκε, συμπληρώνοντας πως η σήμανση έγινε για λόγους ασφάλειας για τους πεζούς που περπατούν στην περιοχή.

«Βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και υπάρχει μια συμβατική υποχρέωση διάρκειας 18 μηνών ώστε ο ανάδοχος να ολοκληρώσει το έργο. Ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι και οι εργασίες εξελίσσονται κανονικά. Σε ότι αφορά το χρηματικό πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ο ανάδοχος, οφείλω να πω ότι σε εμάς δεν κοινοποιήθηκε μια τέτοια αλληλογραφία, καθώς αφορά την επιβλέπουσα αρχή που είναι η ειδική υπηρεσία Δημοσίων Έργων και κάνει τακτικές επιθεωρήσεις. Πολύ πιθανό κατά την επιθεώρηση η εξέλιξη των εργασιών να μην ήταν αυτή που η επιβλέπουσα αρχή θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι . Εδώ και 10 ημέρες γνωρίζω πως έγινε μια νέα επιθεώρηση και από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω τα πράγματα εξελίσσονται καλά. Δεν υπάρχει λόγος να εφευρίσκουμε προβλήματα και μέριμνα μας είναι να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα και να μην υπάρχει όχληση» δήλωσε μιλώντας στον –Ε- , υπογραμμίζοντας πως η αποκατάσταση της παραλιακής ζώνης είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως το Λιμενικό Ταμείο το οποίο ας τονιστεί πως έχει έσοδα από την αγκυροβόληση των σκαφών στο σημείο αυτό και επομένως επιδίωξη του είναι να αποκατασταθεί άμεσα.

Απαγόρευση της εισόδους στις Παιδικές Χαρές

«Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι τα έργα που χρειάζεται να γίνει στο μέλλον για το λιμάνι μας και όχι αυτά που γίνονται ήδη» ανέφερε σχολιάζοντας τις ενστάσεις που διατύπωσε ο συνδυασμός ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε ακόμη πως ο εργολάβος έχει δεσμευτεί για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κρηπιδώματος της παραλιακής λεωφόρου πριν την έναρξη της σεζόν.

«Εδώ είμαστε για παρακολουθούμε και να πιέζουμε» υπογράμμισε.

Τα προηγούμενα 24ωρα, από το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου τοποθετήθηκε απαγορευτική σήμανση και στις εισόδους των δύο Παιδικών Χαρών της Πόλης που βρίσκονται στην πλατεία του Άμμου και πίσω από το Πνευματικό Κέντρο, αφενός λόγω του αυξημένου συνωστισμού που υπήρξε το τελευταίο διάστημα, αφετέρου λόγω της σημαντικής φθοράς που είχε υποστεί μέρος του εξοπλισμού. Ο κ. Πλέσσας εξέφρασε την πικρία του για τις ζημιές που προκαλούνται όχι από παιδιά, αλλά από νεαρούς μεγαλύτερης ηλικίας που συχνάζουν στις Παιδικές Χαρές, υπογραμμίζοντας πως όλοι θα πρέπει να σεβαστούμε ως οφείλουμε τη δημόσια περιουσία.

Γεγονός είναι πως από την πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκαν τα καινούργια όργανα στις Παιδικές Χαρές εμφανίστηκαν και οι πρώτες φθορές, προκαλώντας πικρία μια που πρόκειται για τους μοναδικούς χώρους στην Πόλη μας για να παίζουν τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *