Ζάκυνθος

Σφοδρή κριτική της ΑΝΑΔΡΑΣΗΣ κατά του Δημάρχου: “Η Κυβέρνηση αναπλήρωσε την αδυναμία του Δήμου”

Σφοδρή κριτική προς το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις για το Ναυάγιο εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΑΝΑΔΡΑΣΗ που το μεσημέρι της Τετάρτης παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα της Λέσχης ο Ζάκυνθος.

Τα μέλη του συνδυασμού τόνισαν πως ο Δήμαρχος ψεύδεται όταν λέει πως επιδίωξε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου από το Δήμο Ζακύνθου, καθώς σε καμία από συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν για το θέμα δεν έφερε σχετική πρόταση. Επιπλέον,  όχι μόνο δεν έκανε καμία πρόταση αλλά δεν έκανε καμία ενέργεια για να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για την ίδρυση φορέα, όσο και για την καταχώρηση της δημοτικής περιουσίας.

Κριτική και μάλιστα σφοδρή, υπήρξε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου και προς το Μητροπολίτη Δωδώνης με τον τέως Δήμαρχο Ελατίων Νίκο Ακτύπη να κατηγορεί ευθέως τον κ.κ. Χρυσόστομο για το γεγονός ότι εδώ και 40 χρόνια δεν υπήρξε καμία λύση για τη διαχείριση του Ναυαγίου.

Σε ότι αφορά την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι της Ανάδρασης επικρότησαν την σύσταση της Επιτροπής που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Δήμος.

Η συνέντευξη ξεκίνησε από τον επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννη Αγαλιανό που τόνισε πως οι θέσεις του συνδυασμού παραμένουν αταλάντευτες ενώ και 1,5 χρόνο, ενώ θύμισε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την μη υλοποίηση των αποφάσεων που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία φορέα και για την καταχώρηση της περιουσίας του Δήμου.

«Η Κυβέρνηση ήρθε να αναπληρώσει την αδυναμία του Δήμου προς την σωστή κατεύθυνση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Π. Αβράμης διέψευσε τις δηλώσεις του Δημάρχου τονίζοντας πως όχι μόνο δεν έφερε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για δημιουργία φορέα σε καμία από τις συνεδριάσεις με θέμα το Ναυάγιο αλλά δεν υλοποίησε ούτε την απόφαση που ελήφθη για τη δημιουργία φορέα από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων τον Ιούνιο του 2020.

«Καλούμε το Δήμαρχο έστω και τώρα να υλοποιήσει την απόφαση 85 του Δημοτικού Συμβουλίου» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπηρας στην συνέχεια έκανε λόγο για δικαίωση των απόψεων του συνδυασμού επικροτώντας την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό η Επιτροπή να συσταθεί άμεσα και ο κ. Ν. Γκλαβάς ανέφερε πως οι αιρετοί μας αντί να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης βάζουν εμπόδια στο νησί και την ανάπτυξη του.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Ν. Ακτύπης που κατηγόρησε ευθέως τον Μητροπολίτη και τόνισε πως εδώ και 40 χρόνια υπάρχει πόλεμος συμφερόντων!

«Ότι ενέργειες και αν έκανε η κοινότητα και το Συμβούλιο Ελατίων ο Μητροπολίτης έβαζε εμπόδια» ανέφερε σημειώνοντας πως το Συμβούλιο είχε συνεδριάσει 8 φορές για να σφραγίσει το κτήριο στο πλάτωμα  που αδειοδοτήθηκε για Πνευματικό Κέντρο και λειτούργησε ως ταβέρνα. Ο τέως Δήμαρχος Ελατίων ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και εναντίον του κ. Κασσιμάτη που όπως ανέφερε ήταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο ίδιος τον συνάντησε και τις δύο φορές που βρέθηκε στο γραφείο του κ. Κοντονή για τα θέματα του σχολείου και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Η πρόταση μας είναι ο φορέας να είναι δημοτικός αλλά κάποιοι έγιναν ουρά της Κυβέρνησης» σημείωσε, επικροτώντας την τοποθέτηση του Βουλευτή στη Βουλή σε σχέση με τον αιγιαλό.

Τέλος, ο κ. Κοπανάς τόνισε πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν πρέπει να συγχέεται με την διαχείριση και την προστασία των επισκεπτών, θυμίζοντας τις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί αλλά και τις κατολισθήσεις στην παραλία.

«Το ιδιοκτησιακό το ακουμπάμε μόνο σε σχέση με τις διεκδικήσεις της δημοτικής περιουσίας» ανέφερε σημειώνοντας πως αν μειωθεί ο αιγιαλός θα δοθεί η σημερινή κρατική περιουσία σε όποιον κερδίσει το Δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *