Ζάκυνθος

Self-test από τη μονάδα της ΚΟΜΥ για διευκόλυνση των μαθητών

Με το αποτέλεσμα του τεστ θα πάρουν μέρος οι μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις και όλο αυτό το διάστημα γίνονται τηλεδιασκέψεις της δευτεροβάθμιας με το υπουργείο παιδείας για να τακτοποιηθούν όλα τα ζητήματα πριν τα παιδιά καθίσουν στα θρανία.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχει ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή των Ειδικών Επιστημόνων και επειδή το τεστ είναι απολύτως απαραίτητο για την είσοδό τους, το Κέντρο Υγείας Ζακύνθου έκανε γνωστό ότι μπορεί να εξυπηρετήσει μέσω της μονάδας της ΚΟΜΥ. Δηλαδή οι μαθητές που για κάποιο λόγο δεν έχουν το αποτέλεσμα του τεστ, μπορούν να απευθυνθούν στην ΚΟΜΥ για να εξεταστούν για κορονοϊό. Η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας, ιατρός Έφη Δαμουλάκη δήλωσε στον –Ε- ότι υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης της μονάδας και σε σχολείο.

Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Διονύσιος Πόθος δήλωσε στον –Ε- ότι στα πλαίσια προετοιμασία των εξετάσεων γίνονται συνεχείς συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας και με την περιφερειακή διεύθυνση. «Είναι σχεδόν όλα έτοιμα και στη Ζάκυνθο θα έχουμε τρία εξεταστικά κέντρα. Είναι το 1ο λύκειο στο οποίο θα πάνε οι μαθητές του 1ου λυκείου, του μουσικού και του εσπερινού, είναι το λύκειο της Παναγούλας και το λύκειο του Κατασταρίου που θα πάνε οι μαθητές από το λύκειο Κατασταρίου και Βολιμών. Επίσης θα υπάρχει το κέντρο φυσικώς αδυνάτων που θα είναι στο μουσικό σχολείο» είπε ο κ. Πόθος

Ο Δήμος έδωσε 50 self-test για περίπτωση ανάγκης, αν κάποια παιδιά δεν έχουν κάνει τα τεστ.

Ο κ. Πόθος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις και υπενθύμισε πως το αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να έχει περάσει στην πλατφόρμα. Ακόμα ζήτησε από τους γονείς να μην συνωστίζονται έξω από τα σχολεία για να μην έχουμε πιθανή διασπορά του ιού.

Οι εξετάσεις των μαθητών αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test). Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18  Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *