Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη οι αντιπαραθέσεις για τις επισκέψεις στα Μοναστήρια

Οι αντιπαραθέσεις με επίκεντρο την τήρηση των μέτρων και την επίσκεψη του Βουλευτή αλλά και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Αικ. Μοθωναίου  στις Μονές που σύμφωνα με τους Μητροπολίτες και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν «θύλακες αρνητών» του εμβολίου την ώρα που η χώρα μετρά χιλιάδες κρούσματα, συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης και μέσα από την συχνότητα του ΕΡΜΗ, όπου φιλοξενήθηκαν τόσο ο εκπρόσωπος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Κασσιμάτης όσο και ο Βουλευτής Δ. Ακτύπης με τον τελευταίο να  κάνει  λόγο για μικροπολιτική της δεκαετίας του ΄50 από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να τονίζει πως αρχικός σκοπός της επίσκεψης στις δύο Μονές  ήταν να δει από κοντά μαζί με την κ. Μοθωναίου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη φθορά του χρόνου τα εκκλησιαστικά μνημεία. 

Στις δηλώσεις του στον ΕΡΜΗ ο κ. Α. Κασσιμάτης, υπογράμμισε πως οι  δύο Μονές που επισκέφτηκε ο Βουλευτής φιλοξενούν  δεκάδες αρνητές – μοναχούς και μοναχές.

«Υπάρχουν ακόμη  θύλακες αντιεμβολιαστών στην κοινωνία μας και ένα μέρος υπάρχει και στο χώρο της Εκκλησίας. Επικαλούμαι και τις δηλώσεις που έγιναν δημόσια από το Μητροπολίτη σε σχέση με τα μέτρα που θα ληφθούν για τους αντιεμβολιαστές» ανέφερε σημειώνοντας πως ο ίδιος ο κ. Ακτύπης επιβεβαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως εμβολιασμένος ήταν μόνο ο Ηγούμενος.

Ο κ. Κασσιμάτης απάντησε και για το γεγονός ότι στην Μονή του Αγίου Γεωργίου βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η συνάντηση έγινε παρουσία και άλλων φορέων, σε εξωτερικό χώρο και ενώ η πανδημία δε βρισκόταν σε πρωτοφανή έξαρση όπως συμβαίνει τώρα.

Από την πλευρά του ο  Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης, μιλώντας στον ΕΡΜΗ, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του βουλευτή Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτη από το βήμα της Βουλής όταν αναφερόμενος στην επίσκεψη του στη Ζάκυνθο για το θέμα του Ναυαγίου έκανε λόγο για «πλήθος μοναχών» και αναρωτήθηκε αν τότε δεν υπήρχε πρόβλημα που ήταν ανεμβολίαστοι. Τόνισε πως οι ηγούμενοι των δύο Μονών είχαν εμβολιαστεί και συμπλήρωσε πως προφανώς δεν είχε την πληροφορία περί ύπαρξης «πυρήνα αρνητών»

Ο κ. Ακτύπης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φθηνή αντιπολίτευση ελλείψει άλλων επιχειρημάτων και τόνισε πως βασικός στόχος της επίσκεψης στην Μονή του Αγίου Γεωργίου, μετά από πρόσκληση του εμβολιασμένου Ηγούμενου, ήταν να δει από κοντά και τα   ψηφιδωτά που δημιουργούνται στο εργαστήρι. Σε ότι αφορά την Σπηλιώτισσα, σημείωσε πως υπάρχουν  σοβαρά προβλήματα στους κοιτώνες και τα κελιά και αυτή ήταν η τρίτη φορά που χρειάστηκε να βρεθεί στο χώρο για να δει την κατάσταση που υπάρχει. 

«Οι κοιτώνες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από την υγρασία και στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε την ΕΦΑ και το Υπουργείο Πολιτισμού. Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης βρέθηκα και στην Εκκλησία με 4 άτομα όπου τηρήθηκαν όλες οι αποστάσεις και τα μέτρα» τόνισε.

«Ο κ. Κασσιμάτης προφανώς είχε την πληροφορία ότι επρόκειτο για θύλακα αντιεμβολιαστών. Εγώ δεν είχα αυτή την πληροφορία. Αφού ήξερε ότι εκεί υπήρχε αντιεμβολιαστικό κίνημα, γιατί ο ίδιος μαζί με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τη Μονή, καλώντας μάλιστα και πολίτες;» υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του για το θέμα του Ναυαγίου στη Βουλή.

«Μάλλον θεωρούν πως ο Άγιος Γεώργιος των Κρημνών είναι ο προνομιακός τους χώρος και μόνο Συριζαίοι μπορούν να συναντιούνται. Χρέος του Βουλευτή είναι κάνει επισκέψεις και να αποτυπώνει τα προβλήματα που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε άλυτα» ανέφερε ακόμη καλώντας τον κ. Κασσιμάτη να δει καλύτερα τα όσα κατήγγειλε δημόσια ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ζακύνθου Στ. Κοντονής.

Ένα σχόλιο

  1. Είναι γνωστό οτι στα Μοναστήρια στα βουνά υπάρχουν ¨”Πυρήνες αρνητών¨” και τα Μοναστήρια αυτά δεν ελέγχονται απο την Μητρ΄΄οπολη αλλά απο άλλες Μητροπ΄όλεις εκτός Ζακύνθου!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *