Ζάκυνθος

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζακύνθου

Αρκετές από τις σημαντικές παρεμβάσεις  που έχει ανάγκη το   κτήριο του 1ου Λυκείου και 1ο Γυμνασίου  της Ζακύνθου δεν συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, μετά την εγκατάσταση του εργολάβου πριν από λίγες ημέρες και τους προβληματισμούς αυτούς εξέφρασαν οι Διευθυντές των δύο σχολείων στην συνάντηση που είχαν με το Βουλευτή το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Το έργο με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ δημοπρατήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε  που ανέλαβαν τη δημοπρασία αλλά και την χρηματοδότηση των εργασιών που ήταν απολύτως αναγκαίες, λόγω της πολυετούς έλλειψης συντήρησης αλλά και των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός.

Αίτημα από την σχολική κοινότητα για επιπλέον εργασίες που δεν συμπεριελήφθησαν

Η συνάντηση του κ. Ακτύπη με την Διευθύντρια του Λυκείου  Φ. Μάργαρη αλλά και του Γυμνασίου Ν. Γράψα κατέδειξε πως ένα μέρος των εργασιών, όπως είναι η αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δεν περιλαμβάνεται στην μελέτη, υπήρχε η δέσμευση πως θα γίνουν άμεσα από το Δήμο που έχει και την ευθύνη των σχολικών κτηρίων. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με άλλες εργασίες όπως είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων, η μόνωση της ταράτσας στο 1ο Γυμνάσιο, η αντικατάσταση των τουαλετών στο 1ο Λύκειο, αλλά και το βάψιμο του κτηρίου.

Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο μετά το διαγωνισμό που προκήρυξαν οι  Κτηριακές Εγκαταστάσεις έχει ήδη ολοκληρώσει το σταμπωτό στο Γυμναστήριο,  ενώ προχωρούν οι καθαιρέσεις, οι εκσκαφές και οι αποκαταστάσεις στους εξωτερικούς χώρους. Οι Διευθυντές των σχολείων πιέζουν ώστε το διάστημα του καλοκαιριού που το σχολείο θα είναι κλειστό, και τα συνεργεία έχουν ήδη κάνει εκσκαφές, να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες εργασίες χωρίς να χαθεί και άλλος χρόνος και χωρίς να χρειαστεί να επαναληφθούν αντίστοιχες εργασίες στο μέλλον.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, ο Βουλευτής Ζακύνθου που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφτεί εκ νέου τις Κτιριακές Υποδομές, σημείωσε πως η μελέτη εκπονήθηκε με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από το Δήμο και μάλιστα με πολλή μεγάλη καθυστέρηση.

«Γίνεται μια σημαντική δουλειά και τις προηγούμενες ημέρες ήταν εδώ και ο επιβλέπων του έργου. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι ο χώρος ασφαλής και αξιοπρεπής για τους μαθητές. Οι ανάγκες για επέκταση του σταμπωτού, για την μόνωση των ταρατσών κ.α. καταγράφηκαν, αλλά πρέπει να τονιστεί πως οι Κτιριακές Υποδομές καθόλου δεν ευθύνονται για τις ελλείψεις αυτές, καθώς υπήρξε συνεργασία με το Δήμο. Καθυστερήσαμε ένα χρόνο μέχρι να αποσαφηνίσει ο Δήμος τι χρειάζεται και αν περιμέναμε τώρα νέες προσθήκες, δε θα ξεκινούσαμε ποτέ» σημείωσε ο κ. Ακτύπης.

Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την οικοδομική άδεια του κτηρίου, η Διευθύντρια του Λυκείου ανέφερε στον Ερμή πως το θέμα έχει λήξει από την περίοδο που ήταν Διευθυντής ο κ. Κοπανάς, ενώ ο Βουλευτής υπογράμμισε πως τα θέματα αυτά μπορούν να ξεραστούν πολύ εύκολα από την στιγμή που ο Δήμος έχει πλέον την αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Δόμησης.

Να σημειωθεί πως στο 1ο Λύκειο και Γυμνάσιο φοιτούν πάνω από 600 μαθητές, ενώ στα κτήρια που κατασκευάστηκαν το 1955 και 1977, οι μηχανικοί στην αυτοψία τους δε διαπίστωσαν προβλήματα από την σεισμική καταπόνηση. Τα προβλήματα προκαλούνται από την έλλειψη συντήρησης, στις οξειδώσεις του οπλισμού και της ανεπαρκούς στεγάνωσης.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *