Κοινωνία

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του Βιολογικού – Τρεις εταιρείες κατέθεσαν προσφορά

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός που προκήρυξε πριν από λίγο διάστημα η ΔΕΥΑΖ για το μεγάλο έργο της προμήθειας Η/Μ εξοπλισμού της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και σύμφωνα με πληροφορίες στο διαγωνισμό συμμετέχουν τρεις εταιρείες των οποίων τις προσφορές εξετάζει η αρμόδια Επιτροπή.

Ο δρόμος για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι μακρύς μια που πρόκειται για έργο υψηλού προϋπολογισμού, η σύμβαση για το οποίο θα πρέπει να εξασφαλίσει και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για ακόμη μια φορά τονίζουμε πως πρόκειται για το μοναδικό έργο που έχει εντάξει η ΔΕΥΑΖ στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, μέσα από μια μακρά λίστα έργων που είχε υποβάλει ως προτάσεις εδώ και αρκετούς μήνες. Το ερώτημα που παραμένει είναι αν η ιεράρχηση που πρόκρινε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, προκαλώντας μάλιστα αντιδράσεις και από την πλευρά του Αντιπροέδρου της Επιχείρησης, θα υιοθετηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και έτσι τα έργα που θα ενταχθούν θα είναι μόνο αυτά τις αντικατάστασης των αγωγών και όχι άλλα.

Το συγκεκριμένο έργο πάντως που καθυστέρησε να δημοπρατηθεί καθώς αρχικά αναζητούνταν λύσεις μέσα από τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την πρόσκληση συγκεκριμένων εργολάβων, περιλαμβάνει την αντικατάσταση, τεχνολογικού  εκσυγχρονισμού  τμημάτων του υφιστάμενου Η/Μ εξοπλισμού λόγω παλαιότητας, με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας και αξιοποίηση των δυνατοτήτων  εξοικονόμησης ενέργειας που παρέχονται από τη νεώτερη τεχνολογία και τους αυτοματισμούς.

Προβλέπει ακόμη ενίσχυση για  το σύστημα αερισμού στους βιολογικούς αντιδραστήρες αλλά και βελτίωση του συστήματος για τη διάθεση  της ιλύος. Το φυσικό αντικείμενο αναλύεται σε έντεκα φυσικά μέρη που είναι : Μονάδα Υποδοχής Βοθρολυμάτων, Προεπεξεργασία και αντλιοστάσιο αρχικής ανύψωσης, Βιολογικοί αντιδραστήρες, Δευτεροβάθμια καθίζης,  Φίλτρανση, Αφυδάτωση ιλύος, Απόσμηση, Υποσταθμός μέσης τάσης, Διανομή χαμηλής τάσης, Αυτοματισμός, Αποξήλωση εξοπλισμού.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4.030.124,00 ευρώ.

Το δεύτερο έργο που υλοποίησε η ΔΕΥΑΖ από το ίδιο πρόγραμμα είναι αυτό της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγ. Λέοντας – Έξω Χώρα (Τμήμα 1) το οποίο όμως «μεταφέρθηκε» από τον Φιλόδημο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *