Ζάκυνθος

Σε εξέλιξη δικογραφία από το Λιμεναρχείο για αγωγούς μέσα στην άμμο

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά σκάνδαλα του νησιού μας έχει γίνει αντικείμενο σοβαρής έρευνας και μελέτης από τις λιμενικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων θαλάσσιας ρύπανσης σε ορισμένες από τις πιο εμπορικές ακτές μας.

Υπό εξέταση περίπου 10 περιπτώσεις στις ανατολικές ακτές του νησιού

Η δικογραφία αφορά τον εντοπισμό περίπου 10 αγωγών που καταλήγουν από την ξηρά μέσα στη θάλασσα και «ξεθάφτηκαν» στην αμμουδιά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών έχει σχηματίσει το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα αυτή έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελική Αρχή του νησιού.

Τα ευρήματα αυτά αφορούν διάφορες περιοχές κατά μήκος των ανατολικών ακτών του νησιού. Το ζητούμενο της έρευνας είναι πως και με ποιο τρόπο τοποθετήθηκαν αυτοί οι αγωγοί κάθετα στη θάλασσα και φυσικά κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να εξυπηρετούν την παράνομη ρίψη λυμάτων μέσα στη θάλασσα, όπως μοιραία θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει ξεκινήσει αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, που είναι η ΔΕΥΑΖ και το Τμήμα Περιβάλλοντος και αυτό που περιμένει πλέον η Κοινή Γνώμη, μετά από ένα δραματικό περσινό καλοκαίρι σε σχέση με τις ρυπάνσεις, είναι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *