Ζάκυνθος

Σε ένα μήνα ανοίγει και πάλι η οδός Φιλικών

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν τα έργα στην οδό Φιλικών και λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη κακοκαιρία, ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία σε λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιβλέπουσας αρχής, που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕΖ, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί σε σημείο που να επιτρέπουν το άνοιγμα του δρόμου σε περίπου ένα μήνα.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι γεωτρήσεις που κράτησαν λίγες ημέρες και κατά τη διάρκεια τους η καθημερινότητα των περιοίκων ήταν πολύ δύσκολη με συνεχείς διακοπές ρεύματος και έντονο θόρυβο, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ένωση των πασάλων που κατασκευάστηκαν με την κατασκευή κεφαλόδεσμου. Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά, αναμένεται να φτάσει στο εργοτάξιο ένα νέο τρυπάνι, που θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση αγκύριων για την καλύτερη στήριξη του πρανούς.
Οι αρχικές επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί που είχαν διατυπωθεί για το έργο πλέον έχουν ατονήσει και αυτό που όλοι περιμένουν με αγωνία είναι να αποδοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία με ασφάλεια. Μάλιστα η πρόσφατη κακοκαιρία που προκάλεσε φαινόμενα κατολισθήσεων και σε άλλες περιοχές της Ζακύνθου, ανέδειξε την ανάγκη αντίστοιχων έργων και σε άλλες περιοχές όπως είναι η περιοχή του Κόκκινου Βράχου.
Εκτός από το τοιχίο που είναι το σημαντικότερο έργο που θα κατασκευαστεί., η εργολαβία περιλαμβάνει και την κατασκευή πεζοδρομίου πλάτους 80 εκατοστών κατά μήκος του δρόμου που το καλοκαίρι χρησιμοποιούν πεζή δεκάδες τουρίστες.
Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής της στο εργοτάξιο η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου είχε υπογραμμίσει πως το έργο αξιοποιεί όλο το απαλλοτριωμένο τμήμα της έκτασης ενώ απεύθυνε κάλεσμα στους όμορους ιδιοκτήτες – εφόσον επιθυμούν – να παραχωρήσουν τμήμα της ιδιοκτησίας τους για να συνεχίσει το πεζοδρόμιο, καθώς η Περιφέρεια είναι σε θέση να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *