Κοινωνία

Σ. Σούρμπης: “Τέσσερα άτομα χάθηκαν σε δύο χρόνια από τροχαία ατυχήματα”

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν χαθεί 4 ανθρώπινες ζωές σε τροχαία ατυχήματα επί της εθνικής οδού Ζακύνθου Κερίου σημειώνει μιλώντας στον Ερμή ο Πρόεδρος της κοινότητας Αμπελοκήπων Σ. Σούρμπης με αφορμή την συγκοινωνιακή μελέτη που παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια την προηγούμενη εβδομάδα και τονίζει πως εκτός από έργα που θα γίνουν σε βάθος χρόνου, μπορούν να γίνουν και πιο άμεσες παρεμβάσεις για να σταματήσουν τα ατυχήματα.

Άμεσες λύσεις για την οδική ασφάλεια ζητά ο Πρόεδρος των Αμπελοκήπων

«Αν δούμε φανάρια στις διασταυρώσεις θα σωθούν ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι κάτι που δεν αφορά μόνο το χωριό μας αλλά και ολόκληρο το νησί» ανέφερε ο κ. Σ. Σούρμπης σημειώνοντας πως δυστυχώς οι οδηγοί συνεχίζουν να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στην περιοχή και δε φαίνεται να αποθαρρύνονται ούτε από τα μπλόκα της Αστυνομίας που κατά καιρούς κάνουν εκεί ελέγχους .
«Το χωριό μας είναι πυκνοκατοικημένο και με μεγάλη κίνηση. Έχω παρακαλέσει την Τροχαία να βρίσκεται εδώ καθημερινά γιατί δυστυχώς οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν με τίποτα πως θα πρέπει να τηρούν τα όρια ταχύτητας.
Για την επιλογή να γίνουν κόμβοι και όχι απλώς να μπουν φανάρια στις διασταυρώσεις που είναι επικίνδυνες, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αμπελοκήπων εξέφρασε την ανησυχία του για το χρόνο που θα χαθεί μέχρι να ολοκληρωθούν απαλλοτριώσεις, σημειώνοντας :
«Αυτό που ζητάμε είναι έργα ασφάλειας για το χωριό. Είμαι σίγουρος πως κανείς από τους χωριανούς δε θα έχει αντίρρηση να δοθεί μια μικρή έκταση για τα φανάρια και μελλοντικά μπορούν να γίνουν και οι κόμβοι» ανέφερε.
Αναφορά από τον Πρόεδρο της κοινότητας έγινε και στο πρόβλημα που προκλήθηκε από τις έντονες βροχές στο γήπεδο των Αμπελοκήπων καθώς ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε λίμνη! Ο κ. Σούρμπης τόνισε πως χρειάζεται να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στο γήπεδο ενώ ανέφερε πως υπάρχει η δέσμευση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο για τα θέματα αθλητικών εγκαταστάσεων Στ. Κακολύρη για την κατασκευή κερκίδων.


Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *