Ελλάδα

Reuters: Συζητούν ελληνική έξοδο με bonus αποχώρησης 50 δισ.

Μυστική τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να προετοιμάσει ένα σχέδιο μη μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση που η Ελλάδα τελικά αποφασίσει να εγκαταλείψει την κοινή νομισματική ζώνη, αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Η συμφωνία, αναφέρει το τηλεγράφημα, επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Eurogroup Working Group) που ξεκίνησε στη 1.00 η ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας και διήρκεσε μία ώρα.

Πέραν της επιβεβαίωσης που υποστηρίζει ότι παρείχαν προς το Reuters οι δύο αξιωμαρτούχοι, το διεθνές πρακτορείο ισχυρίζεται ότι εις γνώση του έχει περιέλθει και ένα «υπόμνημα» συνταχθέν από έναν εκπρόσωπο κράτους – μέλους, το οποίο και περιείχε τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να εξετάσουν οι χώρες της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας.

Το έγγραφο παρουσίαζε αναλυτικά το πιθανό κόστος -από μια έξοδο της Ελλάδας- για κάθε μέλος της ευρωζώνης και σημείωνε ότι αν φθάσουμε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επιδιωχθεί ένα «συναινετικό» διαζύγιο. Σημείωνε επίσης ότι αν αποφασίσει η Ελλάδα να φύγει, θα πρέπει να της δοθεί στήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ ώστε να μπορέσει να το πράξει.

Η Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Eurogroup Working Group) αποτελείται από αξιωματούχους που προετοιμάζουν τις συνόδους των υπουργών οικονομικών καθώς και από μέλη του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF).

Αναφέρει επίσης ότι εάν η χώρα μας αποφασίσει να φύγει τότε Ευρωπαϊκή Ενωση και ΔΝΤ μπορούν να προσφέρουν επιπλέον 50 δισ. στην Ελλάδα για να διευκολύνει το δρόμο της.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *