Ζάκυνθος

Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου: Περιμένουμε την υπουργική απόφαση για να προχωρήσει η αγορά οικοπέδου για την Φοιτητική Εστία

Για σειρά θεμάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου μίλησε στον –Ε- ο πρύτανης Ανδρέας Φλώρο,ς ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε πληροφορίες για τη Φοιτητική Εστία στη Ζάκυνθο, ένα έργο που εξαγγέλλεται εδώ και πολλά χρόνια.

 Η ακαδημαϊκή κοινότητα αναμένει την έκδοση μίας υπουργικής απόφασης για να αγοραστεί το οικόπεδο στο οποίο θα γίνει η ανέγερση της Εστίας και ο πρύτανης δήλωσε τα εξής:

«Η Φοιτητική Εστία βρίσκεται στα σκαριά και τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα αφορούν την έκδοση υπουργικής απόφασης που να δίνει την έγκριση αγοράς του οικοπέδου για την ανέγερση της Εστίας. Επιπλέον γίνονται επαφές για να ωριμάσει στο τεχνικό μέρος το πλαίσιο που έχουμε καταθέσει στην Περιφέρεια  για την επέκταση του μοντέλου της δωρεάν στέγασης σε ξενοδοχεία από φοιτητές, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ιονίων νήσων (περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα). Είναι μία θετική εξέλιξη και χρειάζεται κάποια προσπάθεια. Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θεωρούμε πως θα έχει τελεσφορήσει το θέμα» ανέφερε ο κ.Φλώρος.

Για τα προβλήματα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο πρύτανης είπε: «Η τοπική κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο γιατί έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθούν λύσεις.

Τα Πανεπιστήμια λειτουργούν σε ένα σύνθετο περιβάλλον και για να δει κάποιος τα προβλήματα πρέπει να ζήσει σε αυτό το χώρο εκ των έσω. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο και να ενισχύσουμε τη φοιτητική μέριμνα και  να στελεχώσουμε τη διεύθυνση σπουδών. Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου δημιουργούμε ένα κόμβο διοικητικό που εστιάζει στη φοιτητική μέριμνα στη Λευκάδα και με την ισόρροπη ανάπτυξη θα δούμε αντίστοιχες εξελίξεις και στα άλλα νησιά».

Οι πιστώσεις

Για τα οικονομικά ο πρύτανης είπε ότι έχουν μειωθεί πολύν τα τελευταία χρόνια. «Αν συγκρίνουμε τον προϋπολογισμό πριν 10 χρόνια και αυτόν που έχουμε σήμερα, υπάρχουν περικοπές αν και έχουμε διπλάσια τμήματα τώρα. Τότε ήταν 6 και τώρα είναι 12 τμήματα.   Τότε ο προϋπολογισμός ήταν πενταπλάσιος σε απόλυτα μεγέθη.

Ο δικός μας προϋπολογισμός είναι 10 φορές μικρότερος από έναν ευρωπαϊκού πανεπιστημίου με αντίστοιχο μέγεθος κι αυτό δημιουργεί θέματα στην ανάπτυξή του. Πρέπει να καλύψουμε αποκλειστικά ανελαστικές δαπάνες όπως για στέγαση-φοίτηση, για ενοίκια, για σίτιση, για φύλαξη και καθαριότητα, αλλά και λογαριασμούς ΔΕΚΟ».

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *