Ζάκυνθος

Πρόταση για τουριστική αξιοποίηση ακινήτου του ΟΔΑΖ στο Τραγάκι

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της τουριστικής ιστοσελίδας Tornos σε σχέση με την πρόταση που δέχτηκε τo Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για μακροχρόνια μίσθωση ενός παραθαλάσσιου οικοπέδου που βρίσκεται στο Τραγάκι, από ιδιώτη προκειμένου να κατασκευάσει τουριστική επιχείρηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΟΔΑΖ «έχει δεχθεί πρόταση από τον κ. Δαυίδ Μαρίνο για την μακροχρόνια ενοικίαση, (30 έτη), οικοπέδου ιδιοκτησίας του στην περιοχή Τραγάκι Ζακύνθου, με μέγιστο ετήσιο μίσθωμα να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ. Σκοπός του είναι η ανέγερση πολυτελούς θεματικής τουριστικής μονάδας υψηλών προδιαγραφών δωματίων/κατοικιών αξιοποιώντας την πλήρη δυνατότητα δόμησης της ιδιοκτησίας σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις. 

Η κατασκευή της Τουριστικής μονάδας θα έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Στόχος είναι η λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας να αρχίσει το καλοκαίρι του 2021.Το προφίλ των πελατών θα είναι κυρίως εύποροι Έλληνες της διασποράς, (Αμερική-Καναδάς-Αυστραλία-Αφρική). Για την εκμετάλλευση της μονάδας θα συσταθεί εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα τη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την πρόταση η μονάδα θα είναι ένα σύμπλεγμα κτηρίων, με πισίνες, χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και θεματικού χαρακτήρα με στόχο την προώθηση της Ζακυνθινής και Μεσογειακής κουζίνας και των τοπικών πρώτων υλών μαγειρέματος.

Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία την υπόθεση ανατρέξαμε στα πρακτικά της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΔΑΖ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και εκεί το θέμα ήλθε προς συζήτηση για δεύτερη φορά, αφού ήδη είχε προηγηθεί μια πρώτη συζήτηση τον περασμένο Μάη. Η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, ήταν να υπάρξει περεταίρω διερεύνηση με την συνδρομή μηχανικού, λογιστή και νομικό.  Κατά της πρότασης ψήφισε ο κ. Πλατανιάς.

«Ο Πρόεδρος επανέφερε το ανωτέρω θέμα στο οποίο τα μέλη ζήτησαν πρώτα μελέτη από Λογιστή, Δικηγόρο και Μηχανικό και αφού υπάρξει πλήρης πρόταση να ξανασυζητηθεί. ΄ Τον λόγο έλαβε το μέλος του Δ.Σ. κ. Πλατανιάς Δημήτριος ο οποίος δήλωσε αντίθετος με την πρόταση της εκμίσθωσης και αξιοποίησης όπως προτείνει ο ανωτέρω ενδιαφερόμενος κ. Δαυίδ Μαρίνος του Θεμιστοκλή του οικοπέδου ιδιοκτησίας ΚΚΠΠΙΝ-ΟΔΑΖ με το σκεπτικό ότι η περιοχή δεν «αντέχει» τουριστική μονάδα τέτοιας οικονομικής επένδυσης, εις βάρος του ντόπιου οικογενειακού περιβάλλοντος του παραθαλάσσιου χώρου (Ζακυνθινοί με οικογένειες  και παιδιά» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα πρακτικά. 

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *