Ζάκυνθος

Πρόταση από το Σύλλογο Παλαιάς Αγοράς για την μετανομασία της οδού Ταβουλάρη σε οδό Δημήτρη Λάγιου!

Ενώ μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για την μετονομασία της οδού Αναστάσιου Ταβουλάρη έχει ξεκινήσει στα social media και ενώ αναμένεται η συζήτηση αυτή να μετατοπιστεί και σε ένα αυτοδιοικητικό πεδίο όπως θα γίνει αύριο στο Τοπικό Συμβούλιο της Πόλης , ο Σύλλογος Παλαιάς Αγοράς ,τα μέλη του οποίου στην πλειοψηφία του δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο δρόμο κάνει τη δική του πρόταση για την μετονομασία του δρόμου σε οδό Δημήτρη Λάγιου!


Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της γέννησης του σπουδαίου καλλιτέχνη, που μέσα στη σύντομη ζωή του έβαλε ένα μοναδικό λιθαράκι στην μελέτη και καταγραφή της ζακυνθινής μουσικής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιάς Αγοράς Σ. Παπαδόγκωνας σε ανάρτηση του, εξηγεί πως μια προσωπικότητα όπως αυτή του Δημήτρη Λάγιου θα μπορούσε να τιμηθεί από τους Ζακυνθινούς και με αυτό τον τρόπο.


Η ανάρτηση του, που θα μεταφερθεί σαν πρόταση και προς το Τοπικό Συμβούλιο αναφέρει:

…..τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύ μεγάλη αναφορά στην αλλαγή ονόματος ενός δρόμου που τα τελευταία 20 χρόνια εγώ ζω και δραστηριοποιούμαι …. Εχθές λοιπόν, πολλοί συντοπίτες μας αναφέρθηκαν, στο γεγονός ότι ήταν η μέρα που γεννήθηκε μια πολύ μεγάλη κατά τη γνώμη πολλών, (μην πω όλων μας), μηδενός εξαιρουμένου,….του Δημήτρη Λάγιου… Μια προσωπικότητα του νησιού μας, ένας άνθρωπος που με την πορεία του, την στάση ζωής του κυρίως, αλλά και το τεράστιο καλλιτεχνικό του μεγαλείο μας έκανε όλους να νιώθουμε περήφανοι για τον τόπο μας…. Το θεωρώ όχι απλά σωστό, το θεωρώ αποκατάσταση δικαίου, αποκατάσταση τιμής…. και αν είναι μία φορά αποκατάσταση τιμής στο πρόσωπο αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου και καλλιτέχνη, θα είναι και πιο εξαιρετική τιμή για μένα, για παράδειγμα να λέω ότι «ζω σε αυτό το δρόμο», που θα έχει το όνομα του Λάγιου. Και κάθε φορά με την αναφορά σε αυτό το δρόμο, θα ενεργοποιείται υποσυνείδητα σε όλους μας, θα ήθελα να πιστεύω, η ποιότητα που μπορούμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας, η ταπεινότητα που μπορούμε να έχουμε στην σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά κυρίως με τον εαυτό μας….έτσι νιώθω ειλικρινά και θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία να ονομαστεί ο δρόμος μας «οδός Λάγιου».
Και κατά την ημέρα της ονοματοδοσίας να έρθει η κόρη του, η Υακίνθη που την λάτρευε και η σύζυγος του, αλλά και φίλοι του (που ήταν τόσοι πολλοί) να παρευρίσκονται και να είναι μια πραγματική ανάδειξη πολιτισμού, σεβασμού και όλων αυτών των αξιών που χάνονται σ’ αυτό τον τόπο….Τελικά για εμένα, αυτή θέλω είναι η θέση μου και την καταθέτω επίσημα σαν δική μας εισήγηση πρωτίστως και μακάρι να την υποστηρίξει και όλος ο σύλλογος μας, ώστε να είναι ομόφωνη η επιθυμία αυτού του συλλόγου των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την γειτονιά και όχι μόνο, να ονομαστεί η οδός…Λάγιου.
Η πρόταση αυτή θα δείχνει προσανατολισμό προς τον πολιτισμό, προς το ήθος, την αξιοπρέπεια, προς την αναγνώριση μιας προσωπικότητας ταπεινής η οποία ταυτόχρονα ήταν και μεγαλοπρεπής, αυτές τις αξίες εγώ θα ήθελα να σηματοδοτεί ο δρόμος που ζω και με είναι τιμή μου, το λιγότερο. Καλώ λοιπόν όλους τους φίλους του συλλόγου μας και όλα τα μέλη και όχι μόνο, να στηρίξουν αυτή την πρόταση ονοματοδοσίας με πολύ σεβασμό για την Ζάκυνθο που θα ήθελε ο Δημήτρης Λάγιος και για την Ζάκυνθο που αξίζει να έχουμε όλοι εμείς και τα παιδιά μας …Ο Δημήτρης Λάγιος (7 Απριλίου 1952 – 11 Απριλίου 1991) Όσοι πιστεύετε ότι συμφωνείτε με αυτή την σκέψη παρακαλώ πολύ μην διστάσετε να το προωθήσετε και να το κοινοποιήσετε όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε στο τέλος να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε δει πολύ την δύναμη της αλληλέγγυας ομάδας ανθρώπων με κοινό στόχο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *