Ζάκυνθος

Πρόστιμο σε 70χρονο για τη φωτιά στις Βολίμες

Μία ακόμα περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια ήλθε στο φως και αυτή τη φορά ήταν στις Βολίμες, όπου η Πυροσβεστική μετά την κατάσβεση εντόπισε τον υπεύθυνο και επέβαλε πρόστιμο.

Στις 03-04-2021 ημέρα Σάββατο και περί ώρα 16:04 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μουσάκι της τοπικής κοινότητας Βολιμών του Δήμου Ζακύνθου. Κατόπιν έρευνας, κλιμάκιο της Υπηρεσίας  επέβαλε διοικητικό πρόστιμο σε ημεδαπό 70 ετών, για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια. 

Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική επισημαίνει:  Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους και υπενθυμίζουμε ότι:

Σε ΔΑΣΙΚΕΣ περιοχές ισχύει η Κείμενη Νομοθεσία όσον αφορά την καθολική απαγόρευση πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Ανεξάρτητα από τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε εργασία εντός ΔΑΣΙΚΗΣ έκτασης.

Οι παραβάτες είναι υπόλογοι και διώκονται σύμφωνα με την σχετική ποινική νομοθεσία.

Οποιαδήποτε αγροτική εργασία –μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 01 Μαΐου 2021- εκτελείται, θα πρέπει εκ των προτέρων στην περιοχή να έχουν ληφθεί τα ελάχιστα μέτρα πυρασφάλειας καθώς και η μη απομάκρυνση από την περιοχή, χωρίς τον έλεγχο πλήρης κατάσβεσης από τους ιδιοκτήτες-πολίτες.  

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε έναρξη οποιασδήποτε πυρκαγιάς ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 199, 26950-22191 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή της πυρκαγιάς στον συντομότερο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *