Ζάκυνθος

Προσωπική παρέμβαση εξετάζει στο Υπουργείο ο Δήμαρχος για Ναυάγιο

Απαξίωση στο πρόσωπο του Δημάρχου και παρεμβάσεις συμφερόντων!

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μια προσωπική επιστολή – παρέμβαση προς το Υπουργείο Τουρισμού για το θέμα της σύστασης Ανώνυμης  Εταιρείας για το Ναυάγιο έκανε γνωστή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι από την επιστολή που έλαβε το Μάρτη του 2020  από το Υπουργείο Τουρισμού, μέχρι το Νομοσχέδιο, υπήρξαν παρεμβάσεις που έφεραν το Δήμο στο περιθώριο. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε την επιστολή που έλαβε το 2020 και με την οποία το Υπουργείο Τουρισμού  μέσω του υπεύθυνου του γραφείου του Υπουργού, δήλωνε πως «αποδέχεται και στηρίζει την άμεση υλοποίηση έργων και παρέμβαση φορέων, νόμιμων ιδιοκτητών και παραχωρησιούχων στις συγκεκριμένες εκτάσεις»  και ειδικότερα τον σχεδιασμό έργων από το Δήμο για την ασφάλεια της περιοχής, εφόσον συνάδουν με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν σε μια Ανώνυμη Εταιρεία να μην συμμετέχει κανείς από τους νόμιμους ιδιοκτήτες, αναγνωρίζοντας το ρόλο αυτό στο Δήμο και την Εκκλησία. 

«Αντί να γίνει αυτό που προέβλεπε η επιστολή, αγνοήθηκε πλήρως ο Δήμαρχος. Δεν έχω καμία διάθεση απαξίωσης της Κυβέρνησης που έχει βοηθήσει το Δήμο σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αλλά αναρωτιέμαι ποιοι μεσολάβησαν και απαξιώθηκε ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή. Τι μεσολάβησε και άλλαξε η αρχική θέση του Υπουργείου; Δεν απαξιώνεται το πρόσωπο του Αρετάκη αλλά του Δημάρχου όταν ορίζονται ως εκπρόσωποι οι Πρόεδροι των δύο κοινοτήτων. Σε ποιον δεν άρεσε η θέση του Δημάρχου και οι αρχικές θέσεις  του Υπουργού;» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως το εγχείρημα δεν είναι προς το συμφέρον της Ζακύνθου.

«Αν η εταιρεία ήταν προς το συμφέρον του νησιού θα είχε συγκροτηθεί εξαρχής με την συμμετοχή του Δήμου» υποστήριξε.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *