Quantcast

Γνώμες

Προς αφανισμό βαίνει το ναυαγισμένο πλοίο λόγω της διάβρωσης

Στις άμεσες και απόλυτες προτεραιότητες των αρχών πρέπει να μπει η συντήρηση του ναυαγισμένου πλοίου, για το οποίο δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και όλες οι συζητήσεις που γίνονται πρέπει να εστιάσουν σε αυτό το σημείο. 

Εδώ και πολύ καιρό αναλωνόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις για το ιδιοκτησιακό, ενώ είναι βασική μας υποχρέωση η διατήρηση του πλοίου που διατρέχει πολύ σοβαρό κίνδυνο αφάνισής του, καθώς η διάβρωση στο σκαρί γίνεται ταχύτατα. 

Μπορεί η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής να είναι κάτι αναγκαίο για να μπει τάξη και να υπάρχει έλεγχος, αλλά, αν δεν συντηρηθεί το πλοίο, όλα τα άλλα θα θυμίζουν συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο καθώς το Ναυάγιο χωρίς πλοίο θα είναι μια συνηθισμένη εικόνα όμορφης ακτής, από τις πολλές που διαθέτει η δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα. 

Έχουμε την εντύπωση ότι θα πέσει πολύ νερό ακόμα στο μύλο της συζήτησης μέχρι να συμφωνήσουμε για την τελική μας απόφαση και αυτός ο χρόνος είναι υπερ-πολύτιμος για το Ναυάγιο. Κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος μας και το σήμα κατατεθέν για την τουριστική μας προβολή αξίζει καλύτερης προσοχής.

Έχουμε παρακολουθήσει για ατελείωτες ώρες συσκέψεις και συζητήσεις με τις αρχές για τον χώρο αυτό, αλλά δεν είδαμε αποφασιστικότητα που να οδηγεί  σε λύσεις σε όφελος του τόπου μας, ακόμα τουλάχιστον….

Α. Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *