Κοινωνία

Προκύρηξη διαγωνισμού για βιολογικό και αποχετευτικά στη Ζάκυνθο έως το τέλος του ’22

Μια σειρά από εκκρεμότητες σε σημαντικά έργα που σχετίζονται με Υδραυλικές, Λιμενικές υποδομές, Φράγματα, projects Ύδρευσης κ.α. όπως και βασικά χρονοδιαγράμματα ή προαπαιτούμενα αποτυπώνονται σε σχετικό έγγραφο του υπ. Υποδομών και Μεταφορών για τον «καθορισμό της Στοχοθεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το έτος 2022», στο πλαίσιο εφαρμογής του συστήματος «Διοίκηση μέσω Στόχων».
Η «λίστα» περιλαμβάνει έργα σε όλη την Ελλάδα, projects αντιπλημμυρικά/ύδρευσης/αποχέτευσης ανά την Ελλάδα (ηπειρωτική και νησιά), μελέτες και λιμενικά έργα επικαιροποιήσεις master plans και άλλου είδους εκκρεμότητες ως προς τα γενικά χρονοδιαγράμματα. 
Επίσης, αναφέρεται ότι έως το τέλος 2022 θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το 70%-75% των δράσεων που σχετίζονται με την υιοθέτηση μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση σχεδιασμού και την υλοποίηση Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης & Επεξεργασίας Λυμάτων, Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Λιμενικών Έργων, Κτηριακών, Υδραυλικών, όπως και για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού, προγραμματισμού, ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων μελετών και παροχής υπηρεσιών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Επίσης, όσον αφορά στο Μητρώο (κατασκευαστικών στοιχείων) βασικών έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων της Επικράτειας, αναμένεται η ολοκλήρωσή του έως τις 31/12/2022. Αναφορικά με την «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις διαδικασίες ανάπτυξης Μητρώου Ασφάλειας Φραγμάτων στα πλαίσια εφαρμογής του Κανονισμού Ασφάλειας Φραγμάτων (ΚΑΦ), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της Διοικητικής Αρχής Φραγμάτων (ΔΑΦ)», η υλοποίηση 40% του φυσικού αντικειμένου έχει χρονοδιάγραμμα έως 31/12/2022.
Ύδρευση – άρδευση, φράγματα, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά
Για το έργο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΠΡΟΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΈΡΓΩΝ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΈΡΕΥΝΕΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΛΠ.) – ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ», έως τις 31/12 αναμένεται η προκήρυξη Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΛΙΜΕΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 30% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Α στάδιο – Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ – Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝΓΕΝ-ΕΣΑΛ, Εφορείες Αρχαιοτήτων) έως τέλος 2022, Ολοκλήρωση 2024 (Β στάδιο).

Ένα σχόλιο

  1. Θα ήθελα να δώσω μια προσφορά για κάποια εργολαβία στον υδραυλικό τομέα.
    Ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *