Ζάκυνθος

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κατερίνα Μοθωναίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με αντικείμενοτην εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής.

Όσον αφορά στην εκλογή νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Νίκος Μουζακίτης («Ιόνιο Δυνατά, κάθε νησί ψηλά»), ο οποίος αποτέλεσε την πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με 20 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 1 λευκό.

Στις θέσεις του Αντιπροέδρου και της Γραμματέως, επανεξελέγησαν οι Αλέκος Μιχαλάς («ΑΝ.Α.Σ.Α») με 17 υπέρ και 12 κατά και Ολίβια Καρδακάρη («Ιόνιος Συμμαχία») με 29 υπέρ, αντίστοιχα.

Από την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προεδρείου απείχαν οι παρατάξεις «ΛΑ.ΣΥ.» και «Ανυπότακτο Ιόνιο»,ενώ απούσες ήταν οι παρατάξεις «Ελληνική Αυγή» και«Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Ως ανεξάρτητος ψήφισε ο περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Ποζίδης, του οποίου η ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» ανακοινώθηκε στο σώμα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Όσον αφορά στην ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στη θέση της Προέδρου ορίστηκε από την Περιφερειάρχη, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κατερίνα Μοθωναίου, ενώ οι δύο Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι επίσης επελέγησαν από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ως μέλη, είναι οι Κώστας Ζορμπάς και Σταύρος Τραυλός,Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κέρκυρας και Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, αντίστοιχα.

Από την εκλογική διαδικασία προέκυψαν τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ως εξής:

Γιάννης Αρμενιάκος και Μανώλης Ορφανουδάκης («Ιόνιο Δυνατά, κάθε νησί ψηλά»), με αναπληρωματικά μέλη τους Ανδρέα Κτενά και Γιώργο Στασινόπουλο.

Από την παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» εξελέγη ως τακτικό μέλος ο Θεόδωρος Χαλικιάς, με αναπληρωματικό τον Διονύση Μπάστα.

Από την παράταξη «Ιόνιο Συμμαχία» εξελέγη ο Χρήστος Σκούρτης, με αναπληρωματικό μέλος την Ολίβια Καρδακάρη.

Από την παράταξη «ΛΑ.ΣΥ.» ως τακτικό μέλος εξελέγη ο Νίκος Γκισγκίνης, με αναπληρωματικό τον Διονύση Κεφαλληνό.

Από την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» εξελέγη ο Αλέξανδρος Αλεξάκης, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Σπανό.

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Πυλώνας ανάπτυξης και συνοχής των νησιών μας και της κοινωνίας μας το Περιφερειακό Συμβούλιο»

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία των συλλογικών οργάνων, καθώς βρίσκεται στο Λονδίνο λόγω του γάμου του γιου της, προέβη στην παρακάτω δήλωση, την οποία απέστειλε με επιστολή της στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου σε εσάς προσωπικά για την επανεκλογή σας, όπως και στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Εύχομαι εγκάρδια καλή επιτυχία στο έργο σας και με τη συμβολή όλων των παρατάξεων να γίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο πυλώνας ανάπτυξης και συνοχής των νησιών μας και της κοινωνίας μας στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας για την έξοδο από την πανδημία και τη νέα οικολογική και ψηφιακή επανάσταση. Συγχαίρω επίσης τους εκλεγέντες, την Πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και εύχομαι καλή επιτυχία στο δικό τους έργο για την οικονομική διαχείριση της Περιφέρειάς μας, την προώθηση του αναπτυξιακού έργου και της εξωστρέφειάς της, με διαφάνεια, ωριμότητα και συνεργασία. Καλή αρχή και καλή νέα χρονιά για όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *