Κοινωνία

Πρόεδρος ΤΕΕ Δ. Ελλάδας: Παρέμβαση στο Υπ. Υποδομών για παράταση προθεσμίας στις αιτήσεις για τα σεισμόπληκτα

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δ. Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής στον –Ε-

Την παρέμβαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για να δοθεί παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις που αφορούν τα σεισμόπληκτα κτίρια έκανε γνωστή μιλώντας στον -Ε- ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής.

«Η Ζάκυνθος έχει πολλά θέματα στις υποδομές της και πρέπει να τα διευθετήσουμε από κοινού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το φορέα στη Ζάκυνθο, όταν ελήφθησαν μέτρα από την πολιτεία, αιφνιδιάστηκαν οι πάντες με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν φακέλους που είχαν ξεκινήσει να συντάσσουν για να δοθεί η στεγαστική συνδρομή για τα κτίρια που είχαν πληγεί από το σεισμό του Οκτωβρίου του 2018.

Δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν λοιπόν οι συμπολίτες ώστε να βγουν οι άδειες και να χρηματοδοτηθούν. Με βάση αυτό το ΤΕΕ έκανε παρέμβαση στο υπ. Υποδομών στη Διεύθυνση των φυσικών καταστροφών και η απάντηση που πήραμε είναι ότι θα γίνει πρόταση από την αρμόδια διεύθυνση προς τον υπουργό και άρα εμμέσως πλην σαφώς το θέμα θα προχωρήσει» είπε ο κ. Αϊβαλής.

Στις 21 Ιουνίου 2020 έληξε ο χρόνος για κατάθεση αιτήσεων χορήγησης στεγαστικής συνδρομής

Υπενθυμίζεται πως στις 21-6-2020 έληξε η προθεσμία που είχαν οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί αλλά και οι πολίτες για να κάνουν τις αιτήσεις. Τώρα υπάρχει αναμονή για να δούμε πότε θα ανακοινωθεί η παράταση και μέχρι πότε.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε «εμείς διεκδικήσαμε την παράταση και εκτιμώ πως θα υπάρξει θετική εισήγηση, άλλωστε εισπράξαμε κι εμείς θετικό κλίμα. Είναι θέμα ημερών να βγει η απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής των κτιρίων στη Ζάκυνθο».

Για τον αριθμό των κτιρίων ο κ. Αϊβαλής είπε ότι υπήρξαν αρκετές οχλήσεις από μηχανικούς αλλά δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ενδιαφερομένων. «Αυτό γιατί κάποιοι έχουν ξεκινήσει, κάποιοι άλλοι όχι, αν και έχουν αρχίσει να συλλέγουν χαρτιά, ωστόσο θεωρώ ότι είναι αρκετοί. Η Ζάκυνθος είναι έντονα αναπτυσσόμενη περιοχή, παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τον τουρισμό, η πανδημία δημιουργεί σε όλους έντονα προβλήματα, όμως η προοπτική του νησιού είναι πολύ μεγάλη. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πιο συγκροτημένα και να συντονιστούμε για να ανταποκριθεί το ίδιο το νησί στις υποδομές».

Ο κ. Αϊβαλής έφερε στο προσκήνιο μία πρόταση για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και είπε: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας φορέων για να συνεισφέρουμε όλοι με σκοπό το γενικό καλό, θα είναι στοχευμένο και όχι γενικόλογο για να βοηθήσει το ΤΕΕ και θα εξειδικευτεί με προγραμματικές συμβάσεις. Αυτό θα ήταν πολύ θετικό για την περιοχή.

Είναι υποστελεχωμένες οι Πολεοδομίες και οι Δήμοι πρέπει να προσπαθήσουν να τις στελεχώσουν καθώς αυτό το κενό δεν καλύπτεται μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα».

Τέλος για την Κτηματική υπηρεσία ο κ. Αϊβαλής είπε ότι και αυτή είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένη και με άχαρο ρόλο γιατί προσπαθεί να προστατεύσει το δημόσιο. «Ο υπάλληλος έρχεται αντιμέτωπος με άτομα που θέλουν να αξιοποιήσουν ή να εκμεταλλευτούν μια περιοχή.

Ένα κράτος δικαίου και ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και τους θεσμούς θα πρέπει να θέλει αυτές τις υπηρεσίες και να άνουν σωστά τη δουλειά τους, χωρίς να ξεφεύγουν πέρα από τη λογική, όπως γίνεται με τις διαβρώσεις των ακτών» κατέληξε ο κ. Βασίλης Αϊβαλής.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *