Κοινωνία

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ξεκίνησε ο διορισμός των επικουρικών, αναγκαία τα κίνητρα για γιατρούς!

Παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, η σημασία της λειτουργίας της ΜΕΘ αλλά και το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Όπως ανακοινώθηκε , από την περασμένη Παρασκευή έχει αρχίσει η β΄φάση των προσλήψεων επικουρικών, με έναν σημαντικό αριθμό να είναι νοσηλευτές και το ζητούμενο πλέον είναι να υπάρχει άμεση κάλυψη και σε γιατρούς, μια που ήδη υπάρχουν κενά σε αρκετές κλινικές.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη μας που νοσεί από τον κορονοϊό, εκφράζοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση, ωστόσο κάλεσε παράλληλα τον ΕΟΔΥ να κάνει άμεσα την ιχνηλάτηση, καθώς ο ασθενής είναι επαγγελματίας οδηγός και υπάρχει ζήτημα για τη διασπορά του ιού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, ο ασθενής νοσεί σοβαρά χωρίς υποκείμενα νοσήματα, γεγονός που επιβεβαιώνει πως ο ιός είναι ύπουλος και επικίνδυνος, ενώ κάλεσε τον ΕΟΔΥ να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα για να μη γυρίσουμε στα δεδομένα του καλοκαιριού.

Παίρνοντας αρχικά το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Π. Γιακουμέλος, σημείωσε πως τόσο κατά τη Γενική Συνέλευση όσο και κατά την επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στις κλινικές του Νοσοκομείου αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού ενώ ανακοίνωση την έναρξη των διορισμών των επικουρικών.

«Υπάρχουν ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό. Την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκα με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τις προκηρύξεις που υπάρχουν σε εξέλιξη. Υπάρχει ανάγκη στον παθολογικό τομέα από όπου παραιτήθηκαν 2 γιατροί, στον χειρουργικό τομέα όπου υπηρετούν 4 γιατροί ενώ θα έπρεπε 7, στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπου ο ένας συνταξιοδοτείται. Σε ότι αφορά τη ΜΕΘ έχει προκηρυχθεί η θέση του Διευθυντή και του Επιμελητή» σημείωσε ο κ. Γιακουμέλος, αισιοδοξώντας πως με τους επικουρικούς θα υπάρξει μια βοήθεια στην λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησε σημειώνοντας πως στο Νοσοκομείο επικρατεί πλέον μια ηρεμία σε αντίθεση με τις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε το παρελθόν το θέμα των κλειστών χειρουργείων και αναφερόμενος στο νέο κρούσμα κορονοϊού, ανέφερε πως θα πρέπει να γίνεται γρήγορη ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε και στη ΜΕΘ υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει η λειτουργία των κλινών αυτών για το νησί και τόνισε πως τα νέα τμήματα που λειτουργούν πλέον, δηλαδή η ΜΕΘ και η κλινική – Covid 19 επιβάλουν την ενίσχυση του Νοσοκομείου με το αναγκαίο προσωπικό. Ειδικά για τους γιατρούς σημείωσε πως είναι αναγκαίο να υπάρξουν κίνητρα για να προτιμήσουν τη Ζάκυνθο νέοι επιστήμονες που θα παραμείνουν.

«Υπάρχει πρόβλημα στον παθολογικό και τον χειρουργικό τομέα, ενώ χρειάζονται νεφρολόγοι και καρδιολόγοι. Ο Διοικητής μας ενημέρωσε πως για όλες τις θέσεις υπάρχουν προκηρύξεις, με εξαίρεση τον νεφρολόγο που ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και αυτό που ζητάμε είναι οι διαδικασίες να τρέχουν γρήγορα. Υπάρχουν διαγωνισμοί από το Μάρτη του 2019 που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και μέχρι να ολοκληρωθούν οι γιατροί θα έχουν βρει αλλού δουλειά, Επιπλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα όπως υψηλοί μισθοί, μικρότερη περίοδος παραμονής αλλά διορισμός στη θέση του Επιμελητή Α΄» δήλωσε.

Ο κ. Γιαννάκος ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας πως κύριο αίτημα των Νοσοκομειακών παραμένει η υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, δέσμευση που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *