Κοινωνία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: Όχι ρουσφέτια στην κατανομή της δωρεάς Νιάρχου

Σωρεία καταγγελιών για την διανομή της πολυσυζητημένης οικονομικής δωρεάς του ιδρύματος Στ. Νιάρχος έχει ήδη δεχτεί η ΠΟΕΔΗΝ και εκτός από το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, έχουν δει το φως της δημοσιότητας αντίστοιχες καταγγελίες από το Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων αλλά και από το Νοσοκομείο του Έβρου.

«Η βελτίωση των μισθών των υγειονομικών δεν είναι δουλειά του Ιδρύματος Νιάρχου αλλά της Πολιτείας. Υπάρχει η δέσμευση δια στόματος του Πρωθυπουργού ότι στους ήρωες υγειονομικούς θα δοθούν παροχές όπως είναι η βελτίωση των μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά» ξεκαθάρισε αρχικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Π. Γιαννάκος μιλώντας στον –Ε- υποστηρίζοντας πως ασφαλώς οι δωρεές από το συγκεκριμένο ίδρυμα είναι πολύτιμες για το ΕΣΥ όπως ήταν 10 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα.

«Το ποσό που δόθηκε θα έπρεπε να συμπληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και να δοθεί σε όσους άμεσα ή έμμεσα είχαν διαχειριστεί περιστατικά covid. Αντί να γίνει όμως αυτό, οι Διοικητές άρχισαν να μοιράζουν τα χρήματα αυτά με ρουσφετολογικά κριτήρια» ανέφερε και επανέλαβε το αίτημα προς το Υπουργείο να δώσει στα Σωματεία τα ονόματα των υγειονομικών που πήραν το επίδομα για να μην υπάρχουν σκιές και ερωτηματικά.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων μοιράζουν με αδιαφάνεια τα χρήματα της δωρεάς.

Προσδιορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά απευθύνεται στα 40 Νοσοκομεία αναφοράς και δικαιούχοι είναι 5000 υγειονομικοί.

Όμως τα Νοσοκομεία αναφοράς είναι λιγότερα από 20. Κανείς δεν γνωρίζει πως διανεμήθηκαν και σε ποιους τα χρήματα. Βρέθηκαν από πληροφορίες στις λίστες των δικαιούχων που τις κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό, Διοικητικοί υπάλληλοι, συνάδελφοι που απουσίαζαν, Προϊστάμενοι μη δικαιούχοι κλπ. Η Διανομή της δωρεάς δεν ήταν δουλειά του Ιδρύματος Νιάρχου αλλά του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων των Νοσοκομείων.

Εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία που νοσηλεύουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν στις λίστες των δικαιούχων και άλλα Νοσοκομεία της ίδιας κατηγορίας ή και άλλα που νοσήλευσαν διαπιστωμένα περιστατικά κορωνοϊού οι εργαζόμενοι είναι όλοι εκτός.

Σε Νοσοκομεία αναφοράς πήραν τα χρήματα γιατροί των ΤΕΠ όχι όμως και οι Νοσηλευτές. Σε Νοσοκομείο αναφοράς πήραν τα χρήματα το προσωπικό καθαριότητας (μέσω συνεργείων), όχι όμως το αντίστοιχο προσωπικό σε Νοσοκομείο που νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού. Εξαιρέθηκαν Βοηθοί Θαλάμου και ολόκληρα τμήματα από Νοσοκομεία αναφοράς.

Εξαιρέθηκαν συνάδελφοι που δούλεψαν σε τμήματα και κλινικές που θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι όπως καταγγέλλεται (ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Ζακύνθου, ΠΓΝ Ιωαννίνων, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Ανδρέας Πατρών, κ.α.). Προφορικές καταγγελίες στην ΠΟΕΔΗΝ γίνονται από εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων για αδικίες.

«Καμπανάκι το νέο κρούσμα»

Αναφορά από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ έγινε και στο νέο κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώθηκε στη Ζάκυνθο και σημείωσε πως αυτό το περιστατικό θα πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων.

«Ο ζακυνθινός που ταξίδεψε οδικώς από την Γερμανία πήγε στο Νοσοκομείο με ηλίαση από ιδιώτη γιατρό. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους τους αρμοδίους και να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή. Έχουμε ήδη επισημάνει τον κίνδυνο από τα χερσαία σύνορα όπου ο έλεγχος είναι περιορισμένο» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *