Κοινωνία

Πρόεδρος ΟΔΑΖ: Από τις 15 Ιουλίου επαναλειτούργησε το Κέντρο Απασχόλησης ΑμεΑ

Ο Πρόεδρος του ΟΔΑΖ Δ. Καμβάσης στον -Ε-

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες και στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ΟΔΑΖ να προχώρησε σε νέα αναστολή των επισκεπτηρίων του, πολύ πρόσφατα όμως έγινε πραγματικότητα η επαναλειτουργία του Κέντρου Απασχόλησης για τα ΑμεΑ, το οποίο μάλιστα ενισχύθηκε με προσωπικό.

Θυμίζουμε πως πριν από κάποιες εβδομάδες η εφημερίδα μας είχε αναδείξει το θέμα με αφορμή παράπονα που διατύπωσαν γονείς παιδιών με Αναπηρία, καθώς η δομή παρέμενε για αρκετό διάστημα κλειστή.

Ο Διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δ. Καμβάσης

Μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δ. Καμβάσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την τροφοδοσία του Κέντρου για πρώτη φορά έγινε με αυτή τη διαδικασία αλλά και σε άλλα θέματα όπως η έναρξη των εργασιών για την ανακαίνιση των παλιών εγκαταστάσεων αλλά και την παροχή δυνατότητας πρακτικής εξάσκησης σε φοιτητές.

«Από τις 15 Ιουλίου ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης των ΑμεΑ και έχει στελεχωθεί με προσωπικό μέσω έκτακτων προσλήψεων.

Πρόκειται για μια Βρεφονηπιοκόμο- δασκάλα τέχνης που θα μας βοηθήσει στην απασχόληση των παιδιών, ενώ υπάρχει και ένα ακόμη άτομο που κάνει πρακτική άσκηση. Από τα 25 άτομα που είχαν εγγραφεί, σήμερα παρακολουθούν τα 15 καθώς για να λειτουργήσει το Τμήμα χρειάζεται, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το εποπτεύον Υπουργείο, να υποβληθούν υπεύθυνες δηλώσεις για την ύπαρξη προβλημάτων υγείας ή υποκείμενων νοσημάτων. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με δικό μας όχημα και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΔΑΖ ενώ για τις εργασίες για τις νέες εγκαταστάσεις, υπογράμμισε πως αρχές Γενάρη ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος είχε ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών και εν τω μεταξύ επισκέφτηκαν το χώρο και κάποιοι μηχανικοί που θα αναλάβουν το έργο.

Ο κ. Καμβάσης αναγνώρισε πως πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της ΠΙΝ και ολοκληρώνεται από την σημερινή .

Προσωπικό από ΟΑΕΔ, επικουρικούς και πρακτική εξάσκηση εν αναμονή των μόνιμων προσλήψεων

Σε ότι αφορά τις συνολικές ανάγκες του Κέντρου, λόγω της πανδημίας ο ΟΔΑΖ προχώρησε στην πρόσληψη 10 ατόμων των οποίων η σύμβαση λήγει τέλη Σεπτέμβρη.

«Πρόκειται για νοσηλευτές, τραπεζοκόμους και βοηθητικό προσωπικό που θα μείνουν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και ευχόμαστε να υπάρξει παράταση τουλάχιστον για 6 μήνες» ανέφερε ο κ. Καμβάσης, σημειώνοντας πως σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον Βουλευτή, υπάρχει η προοπτική μόνιμων προσλήψεων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού, ο ΟΔΑΖ έχει ζητήσει άλλα 12 άτομα στο ίδρυμα και αναμένεται η έγκριση του διαγωνισμού από τον ΑΣΕΠ, ενώ από το Κοινωφελές Πρόγραμμα Εργασίας του ΟΑΕΔ αναμένεται να καλυφθούν 27 θέσεις με 8μηνη σύμβαση.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα τρόφιμα ύψους 208.000 ευρώ

Τέλος, ανέφερε πως ο ΟΔΑΖ έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ που παρέχει τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης σε 20 φοιτητές, ενώ ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα τρόφιμα που θα έχει διάρκεια ενός έτους. Όπως διευκρίνισε είναι η πρώτη φορά που έγινε ένας τέτοιος διαγωνισμός με προϋπολογισμό περίπου 208.000 ευρώ και αφορά τις προμήθειες για ένα έτος.

M.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *