Quantcast

Γνώμες

ΠΟΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ!

Η συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία χρειάστηκε χρόνο και κόπο για να προετοιμαστεί και το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό για την Ελλάδα που εκ των πραγμάτων αναβαθμίζει την στρατηγική της παρουσία όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά και πέραν αυτής. 

Μετά το φράγμα στον ΄Έβρο, την Frontex στο Αιγαίο, και τους υπερσύγχρονους εξοπλισμούς των ημερών, η Ελλάδα πέτυχε την πρώτη συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής με μια από τις πέντε υπερδυνάμεις που δεν έχει το προηγούμενό της, από την εποχή της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Έχοντας πετύχει ακόμα ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών στην Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή καθίσταται πλέον ο πιο κρίσιμος κρίκος για την ασφάλεια της δύσης και της Ευρώπης στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας. 

Τώρα οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση της ευρωπαϊκής άμυνας και στην αναμόρφωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας και Κύπρου, που θεσμοθέτησαν μεγάλοι ηγέτες αλλά εγκατέλειψαν στη συνέχεια, δειλοί και ευθυνόφοβοι πολιτικοί του παρελθόντος.   

Ποτέ δεν έγιναν τόσα πολλά, σε τόσο σύντομο χρόνο, στο χώρο της εθνικής μας άμυνας.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι επιθετική. Χρειάζεται όμως να είναι αυτάρκης στην αμυντική της θωράκιση μέχρι να δει να λυγίζουν οι επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων της. Διότι κι αυτό θα έρθει η ώρα που θα συμβεί, όταν με συνέπεια και σταθερότητα υπηρετήσουμε τις εθνικές γραμμές άμυνας και είμαστε σε θέση να αμφισβητήσουμε στην πράξη, κάθε αυθαιρεσία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *