Quantcast

Γνώμες

Πώς επιλέγουν τους αυτοδιοικητικούς;

Θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά, όσοι φορείς ασκούν πολιτική για το παράδοξο που εμφανίζει ο τόπος μας να επιλέγει, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, νέα πρόσωπα για να διαχειριστούν τα τοπικά προβλήματα και ποτέ να μη δικαιώνονται αυτές οι επιλογές. Είναι κοντόφθαλμες και πρόχειρες οι εκτιμήσεις που κάνουν τα κόμματα για την αυτοδιοίκηση γι αυτό και σχεδόν πάντα πέφτουν έξω, μας έλεγε πρόσφατα συμπολίτης μας.

Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μια μάχη εντυπώσεων για το μέλλον και ουδέποτε προβληματίζονται για ποιο λόγο, ο ένας μετά τον άλλον οι αυτοδιοικητικοί αποτυγχάνουν να λύσουν τα προβλήματα του τόπου.  Θα περιμέναμε αυτή την περίοδο που πολλοί αρχίσουν να διαδίδουν ότι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, τα σοβαρά κόμματα της πολιτικής σκηνής να προχωρούσαν σε ένα ουσιαστικό διάλογο για τους λόγους που εδώ και 50 χρόνια η Ζάκυνθος ταλαιπωρείται από προβλήματα δίχως ελπίδα διαφυγής.

Θα μπορούσαν ορισμένα σοβαρά κόμματα να οργάνωναν μια ημερίδα και να έφερναν ειδικούς επιστήμονες, από εκείνους που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο χώρο της αυτοδιοίκησης, να μιλήσουν για το νερό, την αποχέτευση την καθαριότητα, τους κοινόχρηστους χώρους, την κακοδιοίκηση.

Να προτείνουν λύση, να αναλύσουν το νομικό πλαίσιο και να βοηθήσουν, όλους τους εκκολαπτόμενους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να κάνουν αποτελεσματικότερα και καλύτερα της δουλειά τους. Αλλά νομίζουμε πως αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν.

Αν αύριο το πρωί κάτι τέτοιο το πει ένας αρχηγός κόμματος ή ο Πρωθυπουργός θα το χειροκροτήσουν μετά μανίας. Αν το πει ένας απλός πολίτης θα το προσπεράσουν αδιάφορα. Γι αυτό δεν πάει δυστυχώς μπροστά αυτός ο τόπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *