Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο Γαϊτάνι – Τσιλιβί, έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του νησιού kai επισημαίνει τα εξής.
Πριν από λίγες ημέρες, ένας ακόμη συμπολίτης μας τραυματίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για ακόμη μία απόδειξη ότι η κατάσταση του οδικού δικτύου έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Ο δρόμος παραμένει γεμάτος λακκούβες, κακοτεχνίες και επικίνδυνες ανωμαλίες στο οδόστρωμα, αποτέλεσμα πρόχειρων αποκαταστάσεων μετά από τεχνικές παρεμβάσεις. Η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε ένα έργο που, μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να ολοκληρώσει, αφήνοντας τους πολίτες να κινούνται καθημερινά σε έναν δρόμο που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε άλλα σημεία του νησιού, όπως στη Λιθακιά και στον Άγιο Λέοντα, όπου τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαντήσει: Πόσοι ακόμη τραυματισμοί πρέπει να σημειωθούν μέχρι να αποκατασταθεί σωστά το οδικό δίκτυο;
Η ασφάλεια των πολιτών δεν διασφαλίζεται με πρόχειρα μπαλώματα ούτε με ημιτελή έργα. Απαιτείται άμεση και ολοκληρωμένη αποκατάσταση του δρόμου Γαϊτάνι – Τσιλιβί, καθώς και συνολικό σχέδιο συντήρησης του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου.
Η «Δύναμη Ελπίδας» καλεί τη Δημοτική Αρχή να αφήσει στην άκρη τις φωτογραφίες και τις εξαγγελίες και να προχωρήσει επιτέλους στην υλοποίηση έργων με ποιότητα και ασφάλεια.
Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώνουν με την ασφάλεια και την υγεία τους την ανικανότητα και την καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής. Η Ζάκυνθος αξίζει ασφαλείς δρόμους και έργα που αρχίζουν και ολοκληρώνονται, όχι έργα που μένουν στη μέση.