Ζάκυνθος

Πλωτό ασθενοφόρο σκάφος για τις ανάγκες του νοτίου Ιονίου

Το πλωτό σκάφος ΛΣ 1071 εξοπλισμένο με υγειονομικό εξοπλισμό πλέει στα νερά του Ιονίου, εντάχθηκε ήδη στη δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής και παραδόθηκε σε τελετή που έγινε χθες στην Ιθάκη με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και της Περιφερειάρχη Ιονίων.

 Το σκάφος θα εξυπηρετεί τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ασθενείς που κινδυνεύει η ζωή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η έδρα του είναι το λιμεναρχείο Ιθάκης και είναι το 4ο κατά σειρά σκάφος από τα 15 συνολικά που θα διανεμηθούν σε όλη τη νησιωτική χώρα.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης είπε:, «η ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι ενισχύονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος με ένα σύγχρονο περιπολικό σκάφος με εξίσου σύγχρονο και υγειονομικό εξοπλισμό που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ακόμα και βαριά περιστατικά. Κάτι που θα ενισχύσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την υγειονομική κάλυψη όχι μόνο των δημοτών του νησιού, αλλά και της γύρω περιοχής κυρίως και των επισκεπτών».

Ο κ. Πλακιωτάκης, ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα η οποία σε συνεργασία με την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διασφάλισε τη χρηματοδότηση.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου στην ομιλία της χαρακτήρισε την ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για την Ιθάκη αλλά και για την Περιφέρεια και είπε:  «Σήμερα αναβαθμίζεται η νησιωτική πολιτική. Το νέο αυτό σκάφος αποτελεί μία προστιθέμενη αξία για την Ιθάκη, τις γύρω περιοχές αλλά και τον τουρισμό μας. Θα δώσει στην Ιθάκη έναν ακόμη πυλώνα συνοχής της δημόσιας υγείας και ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους κατοίκους αλλά και για τον τουρισμό της».

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *