Οικονομία

Πιθανότητα απευθείας πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά από την Flydubai

Στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Διεθνή Έκθεση EXPO Dubai 2022, όπου λαμβάνουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης των Ιόνιων Νησιών, Β2Β συναντήσεις με στελέχη μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και αεροπορικών εταιρειών.
Γίνεται μία συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος και ανοίγματος της Περιφέρειας μας σε νέες μεγάλες αγορές, που θα δώσουν ώθηση στην περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος. Στόχος είναι να ανατραπεί το βαρύ κλίμα των δύο τελευταίων ετών, όπου εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας σημειώθηκε σημαντική πτώση στην τουριστική κίνηση και στους οικονομικούς δείκτες αντίστοιχα. Σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Αλεξάκης, με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, κ. Μπάμπης Βούλγαρης, καθώς και εκπρόσωποι της Fraport, εξετάστηκε διεξοδικά η πιθανότητα απευθείας πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά, ως ιδιαίτερα δημοφιλούς και ελκυστικού προορισμού. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αλεξάκης, κάθε ένα από τα νησιά μας αποτελεί έναν πολυσυλλεκτικό καμβά για την δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας διακοπών και αναψυχής και μπορούν επάξια να κρατήσουν ψηλά τον πήχη ποιοτικά και ουσιαστικά. Ο κ. Αλεξάκης συνέχισε, το περιβάλλον του τουριστικού κλάδου, μπορεί να είναι ευάλωτο σε διεθνείς κρίσεις, όμως είναι ταυτόχρονα ταχέως εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο. Συνεπώς, οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά προκειμένου να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και να δηλώνουμε δυναμικά παρόντες σε οποιαδήποτε πρόκληση ή κίνηση βελτίωσης της θέσης των νησιών μας στο φωτοφινίς του ανταγωνισμού.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού

Ένα σχόλιο

  1. Το Ντουμπάι μαζεύει τουρίστες,γιατί έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία του,έχει μετατρέψει την έρημο σε παράδεισο και δεν έχει σκοπό να αφήσει τουρίστες να του φύγουν.
    Εξάλλου εξαιρώντας τους περίπου 2 εκατομμύρια ντόπιους οι υπόλοιποι ειναι ξένοι εργάτες και τουρίστες απο πολλές χώρες του κόσμου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *