Αθλητισμός

ΠΙΝ.: 875 χιλ. € για τρία γήπεδα στη Ζάκυνθο!

Ψηφίστηκαν χθες με τον προϋπολογισμό της ΠΙΝ Τα έργα τα οποία προτάθηκαν και εγκρίθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ιονίων νήσων για τον αθλητικό τομέα στη Ζάκυνθο είναι: Η αναβάθμιση και κατασκευή ποδοσφαιρικών αθλητικών εγκαταστάσεων, με ποσό  875.000 ευρώ.

Αυτό επιμερίζεται στα εξής έργα: γήπεδο στο Καταστάρι που θα γίνει σε οικόπεδο της ομάδας, γήπεδο ποδοσφαίρου στο παλιό που διαθέτει το Ρωμύρι και θα ανακαινιστεί και στο υφιστάμενο γήπεδο Βανάτου θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας εκεί που τώρα υπάρχει στο χαλίκι.

Το περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αυτές τις δύο ημέρες έβγαλε είδηση και μάλιστα σημαντική. Την Κυριακή 20/12 ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΠΙΝ για το έτος 2021 και μέσα σε αυτόν ψηφίστηκε να ενταχθούν 3 σημαντικά αθλητικά-ποδοσφαιρικά έργα στο νησί. Το γήπεδο Κατασταρίου, το γήπεδο Ρωμυρίου και το γήπεδο Βανάτου. Τρία σημαντικά-κομβικά γήπεδα σε τρεις διαφορετικές Δημοτικές Ενότητες που όταν θα είναι έτοιμα θα εξυπηρετήσουν όλο το  ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Ο όρος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι ότι επιτέλους υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της Περιφέρειας για την δημιουργία αυτών των γηπέδων που παλιότερα τα 2 από τα 3 τα είχαμε χαρακτηρίσει “γήπεδα φαντάσματα” . Αυτή φυσικά είναι η αρχή καθώς ο δρόμος είναι μακρύς και ίσως στην πορεία να υπάρξουν εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

Το γήπεδο του Κατασταρίου

Το γήπεδο του Κατασταρίου… Ένα έργο πνοής για την ταλαιπωρημένη αθλητικά περιοχή που δεν έχει δει όλα αυτά τα χρόνια μια αθλητική εγκατάσταση. Ετσι λοιπόν,  ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου. Η απόφαση και η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι σταθμός για την περιοχή των Αλυκών, την πιο αδικημένη (αθλητικά)  περιοχή του νησιού μας. Να θυμίσουμε ότι η έκταση αυτή βρίσκεται πίσω από το γυμνάσιο του Κατασταρίου. Το οικόπεδο  είχε δωρίσει η Μητρόπολη Ζακύνθου στην ομάδα του ΑΟ Κατασταρίου, πριν από μερικά χρόνια σε μια ειδική εκδήλωση που έγινε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στα Χαρτάτα. Το πλάνο της τότε διοίκησης του ΑΟΚ ήταν να φτιάξει γήπεδο εκεί αλλά μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα με κυρίαρχο το μεγάλο εξοντωτικό  πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την τότε Περιφερειακή αρχή στην ομάδα μετά από εισήγηση της επιτροπής περιβάλλοντος.

Γήπεδο Ρωμυρίου

Για το γήπεδο του Ρωμυρίου έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι ήταν υποχρέωση του Δήμου να το αναμορφώσει και να το δώσει προς χρήση στις ομάδες. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έρχεται λοιπόν η ΠΙΝ και βάζει στον προϋπολογισμό της για το 2021 αυτό το ιστορικό και πολύπαθο γήπεδο. Πρόκειται για ένα σημαντικό γήπεδο που θα δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή που εκεί κάποτε μεσουρανούσαν δύο γήπεδα  αυτό και του Μουζακίου.

Γήπεδο Βανάτου

Η τοποθέτηση  συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Βανάτου θα λύσει σε μεγάλο βαθμό πολλά προβλήματα για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης. Είναι ένας χώρος πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης (πίσω από το Ενωσιακό) και με την λειτουργία του θα αποκαταστήσει κατά κάποιον τρόπο το Ενωσιακό που εκλεισε πριν από μερικά χρόνια.       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *