Ζάκυνθος

Πιέζουν τα χρονικά περιθώρια του εξαμήνου για τις διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Χρήσιμες πληροφορίες για τα χρονοδιαγράμματα του Κτηματολογίου έδωσε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι χρονικές προθεσμίες πιέζουν και μένει λίγο διάστημα ακόμα για να γίνουν δηλώσεις και διορθώσεις.

Αρχικά ο κ. Γιατράς αναφέρθηκε στην προθεσμία για τις διορθώσεις που αφορούν την αρχική κτηματογράφηση και η οποία λήγει τα τέλη του τρέχοντος έτους, δηλαδή σε ένα εξάμηνο.

«Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις κι αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις διορθώσεις των παλιών κτηματολογικών εγγραφών της αρχικής κτηματογράφησης.

Αφορά τα χωριά Αργάσι, Βασιλικός, Καλαμάκι και Παντοκράτορας. Αν δεν τακτοποιηθούν μέχρι τα τέλη του έτους θα προκύψουν πολύ μεγάλα προβλήματα με τα οικόπεδα αγνώστων και με τα όρια οικοπέδων στο Αργάσι και αλλού» ανέφερε ο Πρόεδρος.

Για τις συνεχείς προσπάθειες του ΔΣΖ ο κ. Γιατράς είπε: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου καταβάλλει προσπάθεια από το 2018 και έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, φοβάμαι όμως ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Να μην επαναπαυόμαστε λοιπόν γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση ώστε να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο».

Για την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου είπε: «Ταυτόχρονα τρέχει η διαδικασία της κτηματογράφησης στην υπόλοιπη Ζάκυνθο και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από το Σεπτέμβριο και μετά θα υπάρξουν τσουχτερά πρόστιμα που θα φτάνουν μέχρι τις 2000 ευρώ . Γίνεται λοιπόν αυτή η υπόμνηση ώστε να σπεύσουν οι κάτοικοι κυρίως από τα ορεινά, να δηλώσουν τα ακίνητά τους στην κτηματογράφηση. Τα γραφεία είναι στην Αγίου Ιωάννου Λογοθετών. Ζητώ να υπάρχει μέριμνα αλλά και εγρήγορση από τους συμπολίτες μας».

Δασολόγιο

Αναφερόμενος στο θέμα σύνταξης του δασολογίου ο κ. Γιατράς είπε ότι δόθηκε μία παράταση μέχρι το Νοέμβριο του 2021 για να γίνει αυτόματη διόρθωση των παλιών αποχαρακτηρισμών δασών και για άλλα τεχνικά ζητήματα. Μέχρι τότε θα μπορούν οι συμπολίτες μας να προχωρήσουν τις αντιρρήσεις κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών. Επίσης αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς.

Σε απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα η Δασική υπηρεσία Ζακύνθου αναφέρει τα εξής:  καλείται κάθε ενδιαφερόμενος,  αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του αναρτημένου κατά τα προηγούμενα δασικού χάρτη, να υποβάλει τις τυχόν αντιρρήσεις του εντός αποκλειστικής προθεσμίας η οποία αρχίζει την 29.01.2021 ημέρα Παρασκευή.  Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η 15.11.2021    ημέρα Δευτέρα.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 06.12.2021  ημέρα Δευτέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *