Κοινωνία

Πέτρος Γιαννούλης: Δεν αντιπολιτευόμαστε τον Δήμαρχο αλλά αγωνιούμε!

Αγωνία από το Πέτρο Γιαννούλη για τη φετινή σεζόν

Την αγωνία των κατοίκων και επαγγελματιών κατεξοχήν τουριστικών περιοχών του νησιού μετέφερε ο Πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικού Πέτρος Γιαννούλης που μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- αναφέρθηκε στους προβληματισμούς εκατοντάδων τουριστικών επιχειρηματιών για τη φετινή σεζόν. Καθώς ο ίδιος διατηρεί μια παραθαλάσσια επιχείρηση, σημείωσε πως το σημαντικότερο ερώτημα είναι το πότε και με ποιες συνθήκες θα φτάσουν οι τουρίστες φέτος στη Ζάκυνθο.

Το επόμενο πιεστικό ερώτημα είναι αν οι τουριστικές επιχειρήσεις όπως η δική του, θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις οδηγίες που θα δοθούν για την εξυπηρέτηση των τουριστών ώστε να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία.

«Αναμένουμε ανακοινώσεις και οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουμε φέτος» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τις παραχωρήσεις και εκμισθώσεις παραλιών και τώρα αναμένονται οι ενέργειες από την πλευρά του Δήμου. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους ιδιώτες είναι εξαιρετικά απλοποιημένες.

Ο κ. Γιαννούλης ωστόσο επέμεινε σε θέματα που αφορούν την προετοιμασία του νησιού για την επικείμενη έλευση των τουριστών, υπογραμμίζοντας πως δυστυχώς ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν και στα αιτήματα των προέδρων για τα αυτονόητα, όπως είναι εργάτες καθαριότητες, ακόμη και λίγο χρώμα ή ασβέστης για τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων.

«Έχουμε για πρώτη φορά την πολυτέλεια του χρόνου να κάνουμε αυτά που πρέπει αλλά οι μηχανές θα πρέπει να βάλουν μπροστά» ανέφερε ο κ. Γιαννούλης σημειώνοντας πως εν μπορούν οι ίδιοι οι κοινοτάρχες ή οι επιχειρηματίες και κάτοικοι να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για τα αυτονόητα. Ο ίδιος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπολίτευσης προς το Δήμαρχο, αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως οι Πρόεδροι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να ζητούν λύσεις.

Τόνισε δε πως ο ίδιος δε θέλει καμία οικονομική διαχείριση, αλλά λύσεις στα προβλήματα της περιοχής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *