Κοινωνία

Περιοδεία Δημάρχου στο οδικό δίκτυο – Προς επισκευή η Τερτσέτη και ο δρόμος Καλαμακίου – Λαγανά

Περιοδεία σε σημεία του νησιού  που θα υλοποιηθούν έργα οδοποιΐας έκανε ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης με τους συνεργάτες του και με μηχανικούς των Τεχνικών υπηρεσιών το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαΐου και στόχος ήταν να δει από κοντά τις ανάγκες του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δρόμοι που θα επισκευαστούν άμεσα είναι στην πόλη και σε τουριστικές περιοχές με πρώτα σημεία την Τερτσέτη και το δρόμο Καλαμακίου – Λαγανά.

Σε αυτά τα μέρη προγραμματίζεται να πέσει ασφαλτοτάπητας κι όχι να γίνει απλή κάλυψη στις λακούβες.

Πρόκειται για άκρως προβληματικούς δρόμους που κατά καιρούς υφίστανται ζημιές από άλλα έργα που γίνονται (ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ), με αποτέλεσμα να είναι επικίνβδυνοι κατά τη διέλευσή τους, κυρίως από τα δίτροχα.

Αναφορικά με την καθυστέρηση την έναρξη των επισκευών, αυτό συνέβη λόγω του χρονικού διαστήματος που στη Ζάκυνθο βγαίνει πίσσα από τα εργοστάσια των εργολάβων, κάτι που γίνεται Μάιο και Ιούνιο, αλλά όχι το χειμώνα.

Οι περισσότεροι δρόμοι του νησιού βρίσκονται σε κακή κατάσταση γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που επισκευάστηκαν καθ’ ολοκληρία και χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να συντηρηθούν. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *