Κοινωνία

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κρατσα στο Μαρόκο

Τον Πρόεδρο της Περιφέρειας Meknes Fes κ. Μostafa Laense, πρώην Υπουργό σε πολλά κυβερνητικά πόστα και Πρόεδρο των Περιφερειών του Μαρόκου, επισκέφθηκε η Ροδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Fes, έδρα του Ευρωμεσογειακού Πανεπιστημίου, για τις εργασίες του Διοικητικού του Συμβουλίου στις οποίες μετέχει ως μέλος.

Με τον ομόλογό της, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συζήτησε την διαχείριση του κορονοιού, κυρίως τον αγώνα για εμβολιασμούς, το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, τις αναπτυξιακές προοπτικές και τις επενδύσεις για την παγκόσμια δέσμευση της πράσινης οικονομίας, τομέας πολύ δυναμικός στο Μαρόκο, όπως και για την δημιουργική και πολιτισμική βιομηχανία, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στο Μαρόκο και διεθνή παρουσία.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζονται αντίστοιχα στις χώρες τους ως προς την ενίσχυση της περιφερειακής διακυβέρνησης και συμφώνησαν να φέρουν το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη της Ένωσης των Ευρωμεσογειακών Περιφερειών.

Η Ροδη Κρατσα-Τσαγκαροπούλου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων και πρότεινε συντονισμένη συνεργασία στον τουριστικό τομέα.

Η Βασιλική οικογένεια του Μαρόκου επιλέγει για τις διακοπές της κάθε χρόνο τα Ιόνια νησιά όπως και οι εκάστοτε Πρέσβεις. Αυτο αποτελεί τιμή για εμας και εγγύηση των ξεχωριστών χαρισμάτων μας. Προσκαλούμε τους μαροκινούς να τα ανακαλύψουν και να τα απολαύσουν” τόνισε η Περιφερειάρχης ξεκινώντας απο την πρόσκληση προς τον Περιφερειάρχη κ Laenser.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *