Ζάκυνθος

Περιφερειάρχης Ιονίων: εμβολιασμοί και τήρηση των μέτρων

Το θέμα της πανδημίας και της ανάγκης να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα επεσήμανε ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου η  Περιφερειάρχη Ρόδης  Κράτσα Τσαγκαροπούλου η οποία ολοκλήρωσε το τετραήμερο ταξίδι της στο νησί μας.

Η συνέντευξη δόθηκε στο Διοικητήριο το μεσημέρι της Τετάρτης και εκεί η Περιφερειάρχης είπε ότι  βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο και ζούμε με τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω κορονοϊού. «Φέτος είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ενώ πέρυσι πειραματιζόμαστε. Τώρα έχουμε το μεγάλο όπλο των εμβολίων  το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να μην αφήσουμε χαραμάδα ή παράθυρο στον ιό για να περάσει.  Για να πετύχει το καλοκαίρι πρέπει να τα συνδυάσουμε όλα και να τηρούμε τα μέτρα. Συνειδητοποιούμε την ευθύνη που έχουμε» είπε η Περιφερειάρχης η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα εγκληματικότητας.

«Η ανομία έπληξε την εικόνα της Ζακύνθου και η επίσκεψη του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη κατέστησε σαφές ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά που συμβαίνουν.» είπε η Περιφερερειάρχης η οποία έκανε γνωστό ότι είχε επαφές με την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και άλλες υπηρεσίες για τα θέματα των πυρκαγιών και της παροχής υψηλής ποιότητας τουρισμού.

Για τα έργα είπε ότι  προχωρούν κανονικά και ότι υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί στις υπηρεσίες διπλογραφικό σύστημα.

Για το Ναυάγιο είπε ότι  η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα και η Περιφέρεια αναλαμβάνει ευθύνες καθώς θα χρηματοδοτήσει το δρόμο διαφυγής στην περιοχή.

Για τα έργα είπε ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, ότι θα επικαιροποιηθεί η μελέτη για το Πνευματικό κέντρο και ότι  θα προχωρήσει η ανάπλαση της παραλιακής.

Τέλος για τα απορρίμματα είπε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη  συνεργασία με το Δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *